Saçınızı boyatacaksanız işte önümüzdeki yılın 4 trendi

Güncelleme Tarihi:

Saçınızı boyatacaksanız işte önümüzdeki yılın 4 trendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Josh Wood bir kuaför, yeni tabirle saç tasarımcısı. Şekil vermek ya da kesmek gibi işlerden anlamıyor. Onun uzmanlık alanı boya. Saçlarda renk trendini o yönetiyor diyebiliriz. Çünkü Marc Jacobs, Luella Bartley, Miu Miu, Calvin Klein ve Alberta Ferretti gibi markaların defilelerinde saçların ne renk olacağına o karar veriyor.

Gwyneth Paltrow, Nichole Kidman, Elle McPherson, Kylie Minogue, Lily Allen, Jemima Khan and Laura Bailey gibi ünlüler, saçlarını bir tek ona boyatıyor. Erkeklerden ise Mick Jagger ve David Bowie ondan akıl alıyor. Josh Wood’tan 2010’un renk ve güzellik trendlerini öğrendim. Wood, Wella Professionals’ın 2010 yılı trendlerini dörde ayırıyor. Nomad Couture, Nature’s Goddess, Techno Poetry ve Midnight Stage...

Nomad Couture
Floresan renkler öne çıkıyor

İlhamını yeni şıklıktan ve çağımızın getirdiği hareketlilikten alıyor. Gelenekler yeniden yorumlanıyor. Kültürler ve bölgeler arasındaki engeller kalkıyor. Bu trendin özü, güçlü ve son derece parlak renkler. Havalı saçlar, önde çarpıcı bir dalga veya perçem ile toplanıyor. Saçın geri kalanı ise turuncu, kırmızı, mor gibi floresan renkler ile yelpaze gibi salınıyor. Kullanılan saç boyası, son derece parlak vurgularla karıştırılmış doğal baz renkleri içeren kızıl kahve tonlarında.

Nature’s Goddess
Gucci çantalardan esinlendim


İlhamını kendine güvenen, iddialı kadınlardan alıyor. Doğanın gücünden ve büyüsünden yararlanıyor. Darmadağınık hacimli saçlar, doğal bir zenginlik ve hareket sağlayacak şekilde omuzlara serbestçe dalga dalga dökülüyor.
Canlı kayısı ve zencefil tonlarında pırıl pırıl renk vurguları, doğal sıcaklığı pekiştiriyor. Hafif somon ve canlı mercan tonları saç rengine baştan çıkarıcı bir hacim ve zengin bir cazibe katıyor. Kesimde ve tarzda doğal harekete başvurulmuş. Saçın parlaklığını en iyi gösteren ve modele farklı bir hava veren kehribar, turuncu ve kızılın güçlü tonları kullanılıyor. Bu trendi yaratırken klasikleşmiş Gucci çantaların üzerimde büyük etkisi oldu.

Midnight Stage
Koyu denim rengi çivit mavisi


Yaşamlarımıza olağanüstü zenginlik katan bir tiyatro sahnesine benziyor. Ani, etkili, heyecanlı ve dram yaşatan eşsiz bir sahne. Kişiselliğe ve kendini ifade etmeye büyük önem verilen bu trendde çarpıcı, baştan çıkaran ve heyecan dolu modeller yer alıyor. Koyu denim rengi, çivit mavisi ve kobaltlardan oluşan yaratıcı renkler, ışık çıkaran bukleler var. Deneysel bir biçimde oluşturulmuş biçimlerin arasında cüretkâr oyunlar oynuyorlar. Bu tarzda renk son derece önem taşıyor. Saçlar tıpkı bir gece kulübünün ışıklarıyla aydınlanmış gibi görünüyor.

Techno Poetry
Alice Harikalar Diyarı gibi

Kent yaşamının teknolojik yeniliklerle daha yumuşak, daha zarif ve daha şiirsel bir hale bürünmesinden ilham alan çağdaş bir masal anlatıyor. Şaşırtıcı bir estetik duygusuyla, şeffaflık ve hafifliği farklı hacim ve hareketlerle birleştiriyor. Yumuşak ve kadınsı saç modelleri kendini gösteriyor. Trendde renkler son derece kibar. Yumuşacık sarı tonları, şakacı bir tarzda bir tondan ötekine geçen hafif ve pırıltılı pastel renklerle birlikte kullanılıyor. Bu renkleri, Alice Harikalar Diyarı’nın 21. yüzyılla tanışması diye tarif edebilirim.
/images/100/0x0/55eb0687f018fbb8f8a62117

Herkes saç rengini açabilir ama abartmamak lazım

Ten ve göz rengine uygun olduğu sürece tüm insanların saçlarının rengini açabileceğini düşünüyorum. Doğal bir duruş yaratmak isteyen biri için saçın rengini çok açmamak kuraldır.

Birçok insan, daha açık renk veya sarı saçlara sahip olmak istiyor. Fakat ben açık kahve rengini tercih eden Elle MacPherson gibi yumuşak kahve tonlarını kullanmaktan hoşlanıyorum.

Metalik tonlar erkek saçında inanılmaz durur

Biz, erkeklerin saçlarını pek fazla boyamadığı bir ülkeyiz. En fazla beyazlarını kapatmak için kendi renklerine boyatıyorlar. Sizce günün birinde dünyanın her ülkesinde erkekler de kadınlar kadar saçlarını boyatacak mı?
- Umarım. Bu beni memnun eder. Boyarlarsa eğlenirler. Bana göre erkeklerin modada, hatta her sektörde kendisini daha iyi ifade etmesine olanak tanıyan gerçek bir dönüm noktasındayız.

Saçını boyamayı düşünen erkeklere bu sezon neler önerirsiniz?
- Çoğu erkek saçlarını doğal rengine boyamak isterken çok koyu ya da kırmızı tonlara boyuyor. Oysa metalik tonlar, erkek saçlarında inanılmaz durur ve modern bir görünüm verir. Yeter ki erkekler, bu konuda cesur davranarak saç tasarımcılarına danışsınlar.

İLK ÜNLÜ MÜŞTERİM JERRY HALL İDİ

Tesadüfen saç tasarımcısı oldum. Sanat okuyordum ve yarızamanlı çalışmak istedim. Cumartesi günleri bir kuaför salonunda çalışmaya başladım. Saç tasarımının sadece bir iş değil, bir uzmanlık olduğunu orada fark ettim. Ve kuaförlükteki yüksek hedeflere ulaşmak için Vidal Sassoon’da eğitim almaya karar verdim. Yeni renklendirme tekniklerini takip etmem, müzik, sanat ve sinema konularındaki kendimi geliştirmem de bu işi seçmemde etkili oldu sanıyorum. İlk çalıştığım ünlü isim, bir dönemin top modeli Jerry Hall idi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!