Saç boyası kel bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Saç boyası kel bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 12:14

Lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Gamze Özdil'in saçları kullandığı saç boyası nedeniyle tamamen döküldü.

Haberin Devamı

Ertuğrulgazi Lisesi son sınıf öğrencisi Gamze Özdil, yaklaşık 10 ay önce bir marketten mavi ve siyah renk saç boyası satın aldığını söyledi. Saç boyalarını evde karıştıp saçlarına sürdüğünü kaydeden Özdil başından geçen olayı şöyle anlattı:

“Sürekli saçlarımı kendim boyuyordum. Son olara marketten saç boyası alıp eve getirdim. Siyah ve mavi renkte olan boyarı karıştırıp saçlarımı boyadım. 3 gün sonra saç diplerim kaşındı ardından da saçlarım dökülmeye başladı. 3 ay içerisinde kafamda hiç saç kalmadı. Bu süre içerisinde yüzüm ve ensem de şişti. Gittiğimiz doktor bana kullandığım saç boyasının alerji yaptığını bu nedenle saçlarımın döküldüğünü söyledi. Ben saçlarımın gürlüğü ile övünürdüm. Arkadaşlarım da sürekli olarak saçlarımın güzel olduğunu söylerdi. Saçlarım döküldükten sonra bazen okula gitmedim. Sokakta dolaşmaya utandım. Başıma sürekli olarak şapka takmak sorunda kaldım. Bu yüzden çok acı çektim. Şuan saçlarım gelmeye başladı. Ancak kafamın bazı yerlerinde halen saç yok. Bundan sonra kesinlikle saç boyası kullanmayacağım.”

Haberin Devamı

Liseli Gamze, ismini vermediği saç boyası üreten firma hakkında dava açmayı düşündüklerini söyledi. Gamze Özdil, “Ailem söz konusu firma yetkilileri ile görüştü. Mağduriyetimin giderilmemesi halinde dava açmayı düşünüyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!