Sabri Uzun: Cemaat’i devlete anlatırım

Güncelleme Tarihi:

Sabri Uzun: Cemaat’i devlete anlatırım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 01:23

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, “Hrant Dink davasında avukatlar mahkeme huzurunda tanıklık yapmamı istedi. Kabul edilmedi. Sabri Uzun, “Ancak benim tarzım bunu gazete, televizyon önünde tartışmak değil.Devlet gerçekten mücadeleye hazırsa bu yapıyla, bizi çağırır. Bizde bildiklerimizi anlatırız. Bunu devlete anlatırız” dedi.

Haberin Devamı

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, “Hrant Dink davasında avukatlar mahkeme huzurunda tanıklık yapmamı istedi. Kabul edilmedi. Ergenekon davasında avukatlar tanıklık yapmamı istedi. Mahkeme kabul etmedi. Balyoz davasında avukatlar tanık olarak çağrılmamı istedi. Mahkeme kabul etmedi. Oda TV davasında aynı talep oldu. Yine kabul görmedi. Bazıları sanırım benim anlatacaklarımdan korkuyor. Anlatacaklarımdan korkan insanlar var. Neden korkuyorlar, bilmiyorum” dedi.

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürüten TMK ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından geçtiğimiz günlerde ifadeye çağrılan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, “Daha önce de mahkeme çağırırsa seve seve ifadeye gideceğimi söylemiştim. Savcılık çağırmış. Yine ifade vereceğim” demişti. Uzun, dün bir gazetede çıkan röportajında “Söylemediği cümlelerin” yer almasından rahatsız olduğunu belirterek sözlerinin çarpıtıldığını kaydetti.

DEVLETİN SAVCISINA GÜVENMEME LÜKSÜM YOK
“Önce sana şunu söylemek isterim’ diye başlıyor söze Sabri Uzun: “Devletin savcısına güvenmemek gibi bir lüksüm yok. Hele hele tanımadığım bir insana güvenmiyorum’ diye nasıl konuşabilirim’ Bu iş güvenmekle güvenmemekle giderse, güvenmediğim mahalle komiserine, güvenmediğimiz doktora kadar gider. Böyle iş olmaz” dedi.

Savcı Muammer Akkaş’ı tanımadığını ve olayı kişiselleştirmenin doğru olmadığının altını çizen Sabri Uzun şöyle devam etti: “Olay bir savcı meselesi değil, kişiselleştirmemek gerek, kişilere indirmemek gerek. Ben şu anda raporluyum. Raporumun günü dolduğunda da, gerekli yazışmaları, görüşmeleri yapıp gidip ifade vereceğim.”

HANEFİ AVCI VB CEZAEVLERİNDE OLMASI ZULÜMDÜR
Hanefi Avcı’nın, Haliçte Yaşayan Simonlar-Dün Devlet Bugün Cemaat kitabında yazdıklarına aynen katıldığını vurgulayan Sabri Uzun, “Hanefi Avcı, dürüst, namuslu, onurlu bir devlet adamıdır. Kimilerine göre cemaat kimilerine göre paralel devlet için yaşadıklarına ve söylediklerine aynen katılıyorum. Hanefi Avcı’nın vb şu an cezaevinde olmaları zulümdür. Haksızlıktır, adaletsizliktir” dedi.

ANLATACAKLARIMDAN NEDEN KORKUYORLAR?
Kendisinin de cemaat ve devlet içinde yuvalanmış cemaat yapılanması hakkında bildikleri olduğunu söyleyen Sabri Uzun, “Ancak benim tarzım bunu gazete, televizyon önünde tartışmak değil.Devlet gerçekten mücadeleye hazırsa bu yapıyla, bizi çağırır. Bizde bildiklerimizi anlatırız. Bunu devlete anlatırız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!