Sabretti, kazandı

Güncelleme Tarihi:

Sabretti, kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünya şampiyonu olmanın keyfini yaşayan Zekeriya Güçlü, ‘‘Yıllarca sabırla bekledim. Bundan sonra Türkiye'de kilomu, dünyada kürsümü kaptırmam’’ diyor.

Yıllarca Mahmut Demir'in gölgesinde kalmıştı. Kamplarda ona idman verirdi. Yendiği de olurdu ama ‘‘Mahmut dünya minderlerinde iyi güreşler atıyor’’ denilerek, 130 kilodaki tercihte hep kaybeden Zekeriya Güçlü olmuştu. ‘‘Bana şans verilirse, mahçup etmem’’ diyordu ama bir kez olsun Büyükler Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına gönderilmemişti.

ÇOK GÜÇLÜ

Mahmut, Atlanta'da minderi öptü. Zekeriya'ya yol açıldı. Zekeriya ağır sıkletin şampiyonluk bayrağını Mahmut'un bıraktığı yerden aldı. Yine aynı yere dikti. Sibirya'da rakipleri ‘‘Mahmut güreşi bıraktı diye sevinirken, şimdi de karşımıza Zekeriya Güçlü çıktı’’ diyorlar.

Zekeriya Güçlü, soyadı gibi güçlü bir pehlivan. Güce dayalı, kontratak bir pehlivan. Rakiplerini elenselerle ‘‘lodos yemiş gemiye’’ döndürüyor. 130 kilo olmasına rağmen 54 kilonun kıvraklığı ile bacaklara dalıp altına alıyor ve minderde eze eze yeniyor. Ağır sıkletlerde pek görülmeyen kündeyi bile atıyor.

DELİORMANLI

Ona ‘‘Deliormanlı Zekeriya pehlivan’’ derler. Bulgaristan'ın pehlivanlar yatağı Razgrat kentli Zekeriya kışın minderde, yazın da çayırda yağlı güreş tutuyor. 130 kiloluk ağır sıkleti bile dolduramıyor. 118 kiloluk vücuduyla devlerle kapışıyor. ‘‘Yıllarca sabırla bekledim. Bundan sonra Türkiye'de kilomu, dünyada kürsümü kaptırmam’’ diyor Dünya Şampiyonumuz Zekeriya Güçlü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!