Sabır

FENERBAHÇE, düşünce bazında bir ‘‘başkalaşım’’ yaşıyor. Ancak, teori henüz pratiğe yansımış değil..

Zaten, hemen bir değişiklik beklemek de olanaksız.. İyi futbol, estetik zenginlik, şimdilik seyirciye ‘‘lüks’’ gelen şeyler.. Galibiyet güzel, ama bunu getiren unsurlar çok fakir..

Fenerbahçe, kalesinde fazla pozisyon görmüyor. Samsunspor karşısında da, dün İstanbulspor önünde de bunu yaşadık. Rüştü, 41. dakikada ceza sahası dışında yatarak ayakla çıkardığı topun dışında, ilk yarıda meşin yuvarlağı elleriyle buluşturamadı. Savunmada Mirkoviç, Ümit ve Uche, sakin, telaşsız, gösterişten uzak, ama çok yararlı oynuyor. Önlerindeki ikili, Abdullah ile Ogün.. 53. dakikaya kadar sol kanatta ‘‘zorunlu askerlik’’ yaptırılmayan Abdullah, savunmanın önünü iyi kapattığı gibi, teknik becerisini daha rahat konuşturma olanağını buluyor. İlk golde, onun payı Serhat'a eşit.. Ogün ise fizik kapasitesi zorlanana dek başarılı.. Ne var ki, enerjisinin kendisine ihaneti sonuna kadar beklenmemeli.. Daha enerjik ve genç Hakan Bayraktar, bu mevkiinin ganyanı..

LAZETİÇ İSTİKRARLI!

Önlerindeki üçlünün sağ kanadında oynayan Lazetiç'te hiçbir değişiklik yok. En istikrarlı oyuncu o.. Gene pas veremiyor, topu doğru dürüst kullanamıyor.. Fatih Akyel'i ‘‘Godot'u bekler’’ gibi bekliyoruz. Lazetiç'i görünce, Fatih Akyel ‘‘bulunmaz Hint kumaşı..’’ Sol dışta Ali Akdeniz pasif. Oyunda hiçbir aktivitesi yok. Bunların ikisi de, Lorant'ın sevdiği ‘‘bol kanat organizasyonlu’’ oyun tipini sergileyemez. Ofansif orta saha oynayan Revivo, tam kıvamında değil. Zaten ilk yarı bitiminde de yerini Yusuf'a bıraktı. Forvette Andersson, ikinci golde Serhat'a yaptığı ‘‘asist’’ dışında yok. Gol attıracaksın ama, aynı zamanda atacaksın da.. Forvet oyuncusunun asli görevi, gol atmak. Serhat, kopuk kopuk. Ancak, iki gol atarak takımına hayat veren bir oyuncuyu devamlılığı yok diye eleştirmek, yersiz..

İstanbulspor, ‘‘orta şekerli’’ Fenerbahçe karşısında sadece koştu, mücadele etti, o kadar.. İlk gollük şutunu 52. dakikada Selçuk ile attı. Yoksa, topu 90'dan çıkaran Rüştü'nün şöhretine halel gelecekti.

Şu gerçeği kabul etmek gerek.. Fenerbahçe'nin şu anda en gereksinim duyduğu şey, sabır.. Önümüzdeki haftalarda puan kayıpları olsa bile, taraftarı bunu ya gösterecek, ya da gösterecek.. İşe ‘‘kısa vadeli’’ bakmamak lazım.. İleride başarı bekleniyorsa eğer, anahtarı sabır.. Sonunun ‘‘selamet’’ olup olmadığını görmek için, sabırdan başka hiçbir yol yok...
Yazarın Tüm Yazıları