Sabıkalı amatörler

Güncelleme Tarihi:

Sabıkalı amatörler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Voleybol, basketbol ve hentbol branşları ağırlıklı olmak üzere, birçok amatör spor dalında son 1.5 yılda 105 sporcu hakemlere karşı işledikleri suçlardan dolayı cezalandırıldı...

Hakemler, amatör sporlarda da büyük tepki alıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu raporlarına dayanarak yapılan araştırmaya göre, son 1.5 yılda voleybol, basketbol ve hentbol branşları ağırlıklı 105 sporcu, hakemlere karşı işledikleri suçtan dolayı çeşitli cezalar aldı.

63 sporcu, sportmenlik dışı suçlardan cezaya çarptırılırken, saha içinde birbirlerine tekme, tokat ve kafa atan 78 sporcu ağır cezalara çarptırıldı. Rakip sporcuyu döven iki antrenör ve bir yönetici Ceza Kurulu'nun hışmına uğrarken, takımını sahadan çekmek isteyen iki antrenör ve bir idareciye de ağır ceza verildi.

İşitme engelli futbolcuların da hakemlerle arası iyi değil. Sağırlar Ligi'nde futbolcular, kural dışı davranıştan çok, hakemlerle iyi anlaşamadıkları için ceza alıyor. Ceza Kurulu'nun 1.5 yıllık raporunda, 20 futbolcu hakeme karşı işledikleri suçtan dolayı ceza kuruluna verildi ve bu nedenle cezalandırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!