Sabancı Holding'in satışlarında artış

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Holdingin satışlarında artış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:39

Sabancı Holding satışlarını, yılın ilk altı aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırdı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding’in bu dönemde 1.8 milyar liraya çıkan yatırımları, 2015’in başından bu yılın ortasına kadar 5.5 milyar liraya ulaştı. Holding'in yaptığı açıklamaya göre, şirketin toplam gelirleri 17.17 milyar lira ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 arttı.

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, "Ülke olarak son dönemde zorlu bir dönemeçten başarıyla geçtik. Bundan sonra artık ülkemiz için daha fazla çalışma ve üretme zamanıdır” dedi.

AKBANK’TAN BAŞARILI PERFORMANS

Kurtul, global piyasalardaki belirsizliğe rağmen Akbank’ın da çok başarılı bir performans gösterdiğini belirterek, “Akbank, kredileri vasıtasıyla ekonomimize sağladığı desteği 160 milyar lirası nakdi olmak üzere toplam 195 milyar liraya yükseltti. Akbank, 2016’nın ilk yarısında 2.49 milyar lira net kâr elde etti" dedi.

Haberin Devamı

"DOĞAL GAZ FİYAT İNDİRİMİ SEKTÖR İÇİN OLUMLU"

Enerjisa’nın 2016’nın ilk altı ayında başarılı bir performans sergilediğini de belirten Kurtul, "Enerji Bakanlığı tarafından, 2016 yılı içerisinde yapılacağı belirtilen doğal gaz fiyat indiriminin sektör için olumlu olacağı görüşündeyiz. Enerji Bakanlığı ve EPDK tarafından daha öngörülebilir bir piyasa için atılmış olan adımların çok önemli olduğunu, elektrikte serbest tüketici limitinin sıfırlanmasının daha verimli ve rekabetçi bir piyasaya katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Sabancı Holding çimento şirketlerinin faaliyetlerine de değinen Kurtul, “Çimento iç talebindeki artış 2016 yılında da devam ediyor. Bu senenin sonuna doğru 165 milyon dolar yatırımla Afyon Çimento’nun yeni fabrikası Çimsa’nın açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Kurtul Aksigorta’nın 2016’nın ilk yarısında 970 milyon TL prim üreterek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 büyüdüğünü belirtti ve "Sigorta şirketlerimiz başarılı performanslarına bu dönemde de devam etti. Aksigorta bir önceki yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 162 artırdı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!