Şaban Çavuşoğlu ÇBS'yi bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Şaban Çavuşoğlu ÇBSyi bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) uzun yıllar Başkanlık yapan Çavuşoğlu Boya Sanayi'nin (ÇBS) patronu Şaban Çavuşoğlu, hafta başından itibaren şirketin yönetminden ayrıldı. Şaban Çavuşoğlu'nun yerine yeğeni Ali Çavuşoğlu'nun getirildiği öğrenildi. Şaban Çavuşoğlu'nun şirketteki görevini bırakmasında, şirketin karşı karşıya kaldığı haciz kararlarının etkili olduğu belirtiliyor.

Şirketle ilgili haciz kararları on gün kadar önce Egebank'ın girişimleriyle alınmıştı. Egebank'a verdiği bonolar protesto olan ÇBS Printaş ve ÇBS Holding aleyhine 720 milyar liralık ihtiyati haciz kararı alındı.

İstanbul 6'ıncı Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Egebank avukatları Kartal şubesi müşterilerinden ÇBS Printaş Baskı Sanayii A.Ş.'ne açılan kredi karşılığında alınan 5 Mayıs 1999 tarihli 170 milyar liralık bononun protesto olduğunu belirttiler. Avukatlar ÇBS Printaş ile kefili ÇBS Holding'in ekonomik durumunun bozulduğunu ve mal kaçırma hazırlığında olduklarını öne sürerek malvarlıklarına haciz isteminde bulundular. Mahkeme her iki şirketin menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki alacakları için ihtiyati haciz kararı aldı.

Egebank avukatları, ikinci başvuruyu 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptılar. Bu kez ÇBS Boya Kimya Sanayii A.Ş.'nin düzenleyicisi, ÇBS Holding A.Ş.'nin kefili bulunduğu 9 Nisan 1999 tarihli 550 milyar liralık bononun karşılıksız kaldığı kaydedilerek haciz istendi. Mahkeme bu istemi de kabul etti. 7'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde ise Öz Finans Hizmetleri A.Ş. ÇBS grubuna bağlı üç şirket aleyhine 750 milyon liralık ihtiyati haciz kararı aldırdı. Grup aleyhine alınan haciz miktarı 720 milyar lirayı aştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!