Sabah uyandığımda Harun beni çok beğenir

Güncelleme Tarihi:

Sabah uyandığımda Harun beni çok beğenir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 00:00

Ebru Şallı, doğallını kaybetmek istemediğini, çünkü kendisine doğallığın daha çok yakıştığını söyledi:

Haberin Devamı

EBRU ŞALLI'NIN PİLATES FOTOĞRAFLARI

Podyumların en sportmen isimlerinden Ebru Şallı, doğallını kaybetmek istemediğini, çünkü kendisine doğallığın daha çok yakıştığını söyledi: Eşim ve arkadaşlarım beni makyajsız daha güzel bulduklarını, o halimle daha küçük göründüğümü söylerler. Ben de kendime hafif makyajları yakıştırıyorum zaten... Mesela sabah uyandığımda Harun beni çok beğenir."
İlk önce model ve güzellik kraliçesi olarak hayatımıza girdi. Bunu, yaptığı yemek programları ve yazdığı kitaplar izledi. Fit olmak için başladığı pilates alanında uzmanlaştı, çok geçmeden de profesyonel bir eğitmen olup çıktı. Hello! objektifine pilates yaparken poz veren Ebru Şallı, spor tutkusunu ve özel hayatını da anlattı.

- Pilates siz hamileyken hayatınıza girdi. Sonra evde kendi stüdyonuzu kurdunuz. Eğitmen olma hikayesi nasıl başladı?

Pilatese hamilelik döneminde mat pilates yani minder üzerinde esneme egzersizleri ağırlıklı başladım. Kendime, bedenime çok yakıştırdım; sanki vücudumla pilatesin bütünleştiğini hissettim. Beren doğduktan sonra daha sık yaptım ve reformer pilates yani makineyle yapılan pilatesle tanıştım. 4,5 yıldır pilates yapıyorum. 1,5 yıl önce kendi kendime düşündüm, "Pilates eğitmensiz olmuyor, ben bu sporu daha profesyonel öğrenmeliyim" dedim. Hatta hoca olmaya karar verdim. Dünyanın en iyi pilates okulu olan Stott Pilates’e başvuruda bulundum. Türkiye’de, Amerika’dan gelen dünyanın en iyi 10 pilates eğitmeninden biri olan Lesli Breavman ile çalışma şansı yakaladım. 1,5 ay boyunca, günde sekiz saat anatomi ve teori dersleri de dahil her gün çalıştık. Benimle beraber Türkiye’den dört pilates eğitmeni daha

Sabah uyandığımda Harun beni çok beğenir
vardı. Sonrasında ileri seviye eğitimimi de eşimin tenis kulübünde tamamladım. Wayne ile yine çok keyifli hem mat pilates hem de reformer pilates eğitimini yaptım. Ayrıca bu eğitmenliği aldıktan sonra bir pilates DVD’si hazırladım.

Haberin Devamı

- Wayne, Jennifer Lopez’in de hocası...

Amerika’da birçok ünlüyle çalışıyormuş. Jennifer Lopez de bunlardan biri... Bence çok cool ve başarılı bir eğitmen.

- Pilates’in size faydası ne oldu?

Vücudum çok daha güçlendi ve sıkılaştı. Eskiden de inceydim ama kas oranım vejetaryen olmama rağmen şimdi çok daha fazla, hem de fitim.

- "Pilates tam Türk kadınına göre" diyorsunuz.

Kesinlikle Türk kadınları için muazzam bir spor dalı. Karın ve kalça ağırlıklı çok iyi egzersizler var çünkü...

- Eşiniz de pilates yapıyor. Onun aklını nasıl çeldiniz?

Harun da (Tan) son üç yıldır pilates yapıyor. Zaten tenise de devam ediyor. Ama pilatesi çok sevdi. Beraber de yapıyoruz, çok zevkli oluyor.

- tv8’deki programınızın diğer kuşaklardan farkı nedir?

tv8’deki programım hafta içi her gün 10.20’de canlı yayın pilatesle başlıyor. Bu programın misyonu, insanları pilates yapmaya yönlendirmek ve çocukları, bebekleri olan annelere özel besleyici tarifler vermek, güzellik ve modadaki yenilikleri takip etmelerini sağlamak... Her şeyden önemlisi de son derece pozitif enerji veren bir program. Amacım insanların hayata mutlulukla, gülerek bakmalarını sağlamak.

Haberin Devamı

- Televizyona epey ısındınız.

Orada olmanın heyecanı, zevki gerçekten ayrı... İnsanlara ulaşmak ve onları faydalı bir şeylere yönlendirmek çok hoşuma gidiyor. Uzun süredir yemek tariflerimle ekranlardaydım. Şimdi pilatesi de ekledim. Bence çok hoş oldu.

- Mucize selülit reçeteniz işe yarıyor mu? Siz selülitleriniz ile başa çıkmak için bugüne kadar neler

/images/100/0x0/55eb0616f018fbb8f8a6034a
yaptırdınız?

Selülit reçetesi, gerçekten çok iyi ve güçlü bir antioksidan bombardımanı. Sağlıklı yiyip, hareketli olan ve spor yapan kadınlarda selülitin daha az olduğu, hatta olmadığı kesinlikle doğru. Ben yaptığım spora ve doğru beslenmeme borçluyum bunu... Ama LPG’yi çok seviyorum; masaj gibi olduğu için zaman zaman giderim.

- Evliliğinizi nasıl bir enerjiyle yaşıyorsunuz?

Evliliğimizi ayakta tutmak için tabii ki emek harcıyoruz. Aslında herhangi bir zorlama olmadan doğal yaşıyoruz. Birbirimize son derece saygı duyuyoruz. O, benim işime, kariyerime, bana saygı duyuyor. Ben de ona son derece saygı duyuyorum ve çok güveniyorum. Biz esasında bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Sevgisiz, aşksız hiçbir ilişkinin yüreyeceğine inanmıyorum. Birbirimizden tek beklentimiz sevgi, ilgi ve aşk...

Haberin Devamı

- Her iki taraf da hâlâ ilk günkü gibi birbirine özen gösteriyor mu?

Heyecanı ayakta tutmak için birbirinize gösterdiğiniz ilgi, aşkınıza, sevginize harcadığınız emek, karşılıklı özveri çok önemli. Biz birbirimiz için her şeyi yapabiliriz. Aşk bence emek ister, aşk sadakat ister. Aşkı huzur ve uyum içinde yaşıyorsan, işte o zaman doğru yoldasın. İşte ben bu yolu buldum.

- Gerçekten mutlu ve sakin misiniz?

Kesinlikle sakin ve mutluyum. Hayata pozitif bakış açım artık benim yaşam felsefem oldu. Evrene her zaman pozitif enerji gönderiyorum. Dolayısıyla ben de pozitif oluyorum. Beni yoran ve negatif enerji veren insanlardan genelde uzak durmaya çalışıyorum. Tabii ki ben de sinirlenebilirim, bu çok normal.

- Bu süreçte eşinizin hangi özelliklerini keşfettiniz?

Kararlı davranışları var, güvenilirdir, olgundur. Kariyerimi bu noktaya getirmemde en büyük nedenlerden biri Harun’dur. Çünkü benim her şeyimi destekledi. İnsan aşık oluyor, seviyor, alışıyor, heyecan yaşıyor. Bizim üç yıllık bir flörtümüz oldu ve evlendik. Evlendikten sonra, "Biz daha ne kadar sevebiliriz?" diyoruz. İnsan birbirini tanıdıkça ya da birbirine olumlu şeyler döndükçe, daha çok bağlanıp, aile olduğunu anlıyor. Sonra çocuk oluyor, başka şeyler hissetmeye başlıyorsun. Zaman zaman baş başa kalıp flört gibi yaşıyorsun. Ben Harun’u flört zamanından daha çok seviyorum. Heyecan da yaşıyorum. Onunla bazen öğlen yemeğinde buluşuyoruz, konuşuyoruz.

- Size sürpriz yapmayı seven bir eşiniz var. Eşiniz sizin için ne yapsa çok mutlu olursunuz?

Sabah uyandığımda Harun beni çok beğenir
Harun ince bir insan. Beraberliğimizin 10’ncu yılı... Sevgi ve aşk beraberliği oldu. Biz tanıştığımızdan beri her ayın 13’ünde birbirimize mektup, kart ve aşk notlarını bırakırız. Harun, benim aradığım bir yemek kitabını bulur. Küçük şeyler ama insanı çok mutlu ediyor. Harun’un hobilerine saygı duyuyorum. Yurt dışındaki turnuvalarda ona eşlik ediyorum. Haberi yokken bu turnuvaları organize ediyorum. Aslında tüm bunlar ilişkiyi ayakta tutuyor.

Pınar Altuğ'un hamilelik koçu

- Pınar Altuğ’un doğum koçusunuz...

Haberin Devamı
Pınar benim yakın arkadaşım. Maşallah çok rahat bir hamilelik geçiriyor. Ben hamilelik sürecini daha önce yaşadığım için ona bazı konularda bilgi veriyorum, hepsi bu. Tabii ki güzel bir kız bebek bekliyoruz.

Sabah uyandığımda eşim beni çok beğenir

- "Normal halimi daha güzel buluyorum" diyorsunuz.

Eşim, ailem, arkadaşlarım ve yakınlarım beni makyajsız daha güzel bulduklarını ve daha küçük göründüğümü söylerler. Ben de kendime hafif makyajları yakıştırıyorum. Sabah uyandığımda Harun beni çok beğenir.

- Dr. Murad’tan sağlıklı güzellik konusunda tam puan aldınız. Neler hissediyorsunuz?

Bu tabii ki benim için çok önemli. Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü dermotolog Dr. Murad’ın medikal spa’sına davet edildim ve orada çok güzel bir hafta geçirdim. Beni gerçekten çok iyi ağırladılar. Onun tarafından incelenip kontrollerimin yapılması beni çok mutlu etti. Ayrıca vücut yaşımın 21 çıkması tabii ki süperdi. Kendimi çok şanslı hissediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!