Sabah kalkar kalkmaz yapacağınız 6 şey

Güncelleme Tarihi:

Sabah kalkar kalkmaz yapacağınız 6 şey
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 16:34

"Sabah kalkar kalkmaz şöyle kahvaltı edin, böyle şeyler yiyin" muhabbetlerinden sıkıldıysanız sabahları yapılacak alternatif bir rutin listesiyle karşınızdayız! Burada sıralayacağımız 6 şeyin uygulandığını birçok kişiden duymuş olabilirsiniz ancak bu 6’lıyı birlikte uyguladığınızda enerjinizde nasıl bir yükseliş sağladıklarına inanamayacaksınız!

Haberin Devamı

Yatakta gerinmek

Gece boyunca kaslar küçülür, sertleşir, eklemler durgunluktan daha yoğun bir hal alırlar. Sabah uyandığınızda yatakta keyifli keyifli gerindiğinizde kaslarınız uzar, eklemleriniz hareketlenir böylelikle bedeninizi yataktan kaldıracak dokuları canlandırmış, uyandırmış olursunuz!

Meditasyon

Yataktan kalktınız çok uzağa değil yatağın önünde yere oturup 5-10 dakika meditasyon yaptığınızda güne merhaba diyecek harika bir fırsat yaratmış olursunuz. Bu meditasyonla zihninizi uyandırabilir, bedeninize merhaba diyebilirsiniz.

Eğlenceli müzik

Sabahları dinlemek için düzenlenen onlarca müzik listesinden birini seçin kendiniz için. Yerli yabancı içinizi kıpır kıpır edecek şarkıları açın. Evin içinde bir o yana bir bu yana dolaşıyor olsanız bile bu müziğin size eşlik etmesine izin verin.

Egzersiz

Haberin Devamı

Oldukça basit hareketlerle başlayın. Egzersiz yapmak dolaşım sisteminizi harekete geçirecek tüm gün enerjik hissetmenizi sağlayacak. İnternette sabah uyanınca yapılacak 10 dakikalık egzersiz videolarından faydalanabilirsiniz.

Alkali su (sıcak veya soğuk)

Alkali su hazırlamak oldukça kolay. Bir bardak suyun içine ya da komple sürahiye/şişeye limon, salatalık gibi sebzeleri koyarak kendinize alkali su hazırlayabilirsiniz. Bu suyun sıcak mı soğuk mu olmasını tercih edersiniz o zevkinize kalmış. Deneyin bakın hangisini içmek size daha kolay geliyorsa günlük rutininize ekleyin.

Duş ve/veya cilt bakımı

Duş almak günün her saatinde son derece canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Sabahları bundan faydalanmayı ihmal etmeyin. Her duşta saçlarınızı yıkamasanız bile bedeninizi suyla buluşturmak iyi gelecektir. Cilt bakımı deyince gözünüz korkmasın, yazları Hindistan cevizi yağı, kışları susam yağını vücudunuza uygulamak cildinize ihtiyacı olan nemi ve bakımı sağlayacaktır.

Keşke Hepimiz Ajda Pekkan Olsak! | Doktor Bu Ne?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!