"Saatlerce oturmaya alışığım"

Güncelleme Tarihi:

Saatlerce oturmaya alışığım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 09:43

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 11 saat 5 dakika süren ve en uzun tenis maçı olarak tarihe geçen karşılaşmayı yöneten İsveçli hakem Mohamed Lahyani, uçaklarda sürekli olarak ekonomi sınıfını tercih ettiğini, bu nedenle uzun süre oturmaya alışık olduğunu söyledi.

Lahyani, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, ABD'li Jon Isner ile Fransız Nicolas Mahut arasında 3 gün süren tenis tarihinin en uzun süren maçını yöneten ve karşılaşmada 11 saat boyunca oturmak zorunda kalan hakem olarak tarihe geçti.

Wimbledon Tenis Kulübü'nde 18. kortta salı günü başlayan maçın ilk setini 23 numaralı seri başı Isner 6-4 kazanmış, 2 ve 3. setleri 6-3 ve 7-6 kazanan Mahut, setlerde 2-1 öne geçmişti. Isner, 4. seti 7-6 alarak skoru 2-2'ye getirmiş ve havanın kararması nedeniyle maç ertelenmişti.

Dün öğleden sonra yeniden başlayan karşılaşmanın 5. setinde oyunlar 6-6 olunca, kural gereği “Tie-break” uygulanmaması nedeniyle taraflardan biri oyunlarda 2 farklı öne geçene kadar sete devam edildi. Son sette oyunlarda 59-59 beraberlik varken, hakem yine havanın kararması nedeniyle başlangıcından itibaren 10 saat 7 dakika geçen maçı ikinci kez erteledi.

Tarihe geçen maç, bugün son seti 70-68 kazanan ABD'li Jon Isner'in 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.

Karşılaşma 3 günde toplam 11 saat 5 dakika sürdü ve Lahyani de bu süre boyunca sandalyesinde oturmak zorunda kaldı. Lahyani, 5. setin başladığı dün 7 saat boyunca oturdu.

44 yaşındaki İsveçli hakem, maçla ilgili yorumunda, “Yorulmaya fırsatım olmadı. Maç beni büyüledi ve konsantrasyonum hiç eksilmedi. Oyuncuların dayanıklılığı nefes kesiciydi” dedi.

Özellikle 5. setin oynandığı günlerde kendine masaj yaptığı ve sık sık boynunu ovduğu sandalyesinden uzattığı bacaklarını esnettiği görülen Lahyani, oturmaktan şikayetçi olmadığını en çok fazla puanı anons ettiği için boğazının kurumasının kendisini zorladığını anlattı.

Sık sık uzun uçak yolculukları yaptığını ve bu yüzden oturmaya alışık olduğunu ifade eden Lahyani, “Kortta 7 saat oturmak nedir ki. Ben hep ekonomi sınıfında uçarım, o yüzden oturmaya alışığım” dedi. Lahyani, çizgi hakemlerini ve top toplayıcıları da dayanıklılıkları için tebrik etti.

Daha önce yönettiği en uzun maçın 5,5 saat sürdüğünü söyleyen Lahyani, Isner-Mahut maçı için, “Böyle olağanüstü bir maça tanıklık etmek harikaydı. Yaşamım boyunca bir daha böyle bir şey göreceğimi sanmıyorum” dedi.

Lahyani, “Odaklandığınızda her puan size maç sayısı gibi geliyor, o yüzden yemek ya da tuvalete gitme ihtiyacı hissetmiyorsunuz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!