Saat yaptı bomba sandılar

Güncelleme Tarihi:

Saat yaptı bomba sandılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 17:02

ABD’de Ahmed Muhammed adlı icat meraklısı bir çocuğun, sınıfa son buluşunu getirmesi tutuklanmasına neden oldu. Büyük tepki çeken olayın ardından Muhammed'e sahip çıkan isimlerin başında gelen ABD Başkanı Barack Obama, "Havalı saat Ahmed. Beyaz Saray’a getirmek ister misin?" diye tweet attı.

Haberin Devamı

Teksas eyaletine bağlı Irving’de yaşanan olayda, 9. sınıfa giden 14 yaşındaki Muhammed, icat ettiği dijital saati bir çanta içinde sınıfına götürdü.

SAATİN ALARMI ÇALDI

Dallas Morning’e konuşan Muhammed, icadını önce teknik dersinde gösterdiği öğretmeninin, “Çok güzel Ahmed ama sana tavsiyem, başka hiçbir öğretmenine gösterme” dediğini anlattı. Muhammed, öğretmenin sözünü İngilizce dersinde saatin alarmı başlayana kadar tuttuğunu söyledi. Öğretmenin sesin kaynağını araştırınca saati gösterdiğini anlatan Muhammed, İngilizce öğretmeninin “Bombaya benziyor” diyerek polisi çağırdığını söyledi. Okula gelen polis, Muhammed’i önce ters kelepçeleyerek bir sınıfta sorguya çekti, daha sonra da gözaltı merkezine götürdü.

Saat yaptı bomba sandılar

Haberin Devamı

Sudan doğumlu baba Muhammed el-Hassan’ın, oğlunun soyadının Muhammed olması nedeniyle kötü muameleye maruz kaldığını söylemesi ülkede İslamofobi tartışmasını yeniden alevlendirdi. Sosyal medyada “IStandWithAhmed” hashtag’iyle kampanya başlatılırken, Muhammed hakkındaki dosya polis tarafından kapatıldı.

Saat yaptı bomba sandılar

Muhammed'in okula getirdiği saat



Haberin Devamı

OBAMA’DAN DESTEK MESAJI

Olayın duyulmasının ardından, başta Başkan Barack Obama ve 2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti aday adaylarından Hillary Clinton olmak üzere, NASA, Google, Facebook ve Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) yetkililer, sosyal medya üzerinden Ahmed'e destek mesajları gönderdi.

Obama, Twitter hesabından “Havalı saat Ahmet. Beyaz Saray’a getirmek ister misin? Senin gibi birçok çocuğa bilimi sevmesi için ilham vermeliyiz. Amerika’ya büyük yapan budur” mesajını paylaştı.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg de Muhammed'i Facebook'un California'daki merkezine çağırdı. Zuckerberg, konuyla ilgili mesajında, bir şey üretmek için yeteneğe ve azme sahip olmanın gözaltıyla değil alkışla karşılanması gerektiğini ifade ederek, geleceğin Ahmed gibi insanların olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

MIT'DE OKUMAK İSTİYOR

Ahmed'in babası, Başkan Obama'nın ve Clinton'un, oğlunun sınıfta arkadaşlarının ve öğretmenlerinin önünde yaşadığı olaya tepki göstermesinden minnettar olduğunu belirtti. Ahmed'le gurur duyduğunu dile getiren baba, oğlunun arabasını, telefonunu ve bilgisayarını tamir ettiğini ifade etti.

Okula götürdüğü saat yüzünden üç gün okuldan uzaklaştırma cezası alan Ahmed, söz konusu haksız suçlamanın kendisini suçlu gibi hissetmesine neden olduğunu belirtti. Ahmed, MIT'de okumak istediğini de söyledi.

Saat yaptı bomba sandılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!