Saat 10'da Kordon'da

1- CİNSİYET...
2- YAŞ...
3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...

RUMUZ: GÜL

gncagul@yahoo.com

Cinsiyet: Kadın. Yaş: 19. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın çünkü: İnan bana beni tanıdığında bensiz geçen günlerin için kahrolacaksın. Sana yaşatacağım günler, hayatının en unutulmaz günleri olacak... Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Benimle olacak kadar kendine güveniyorsan sorun yok! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Makyaj çantam, dekolte, bir kalem, bir kağıt (edebiyat benim işim) ve cep telefonum olmadan asla! En sevdiğim aşk filmi sahnesi: ‘Kasımda Aşk Başkadır’ filminde sansüre uğrayan Keanu Reeves ve Charlize Theron’un küvet sahnesi. En sevdiğim şarkıcı: Şu sıralar Mor ve Ötesi’nin şarkılarına bayılıyorum... Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Beni tanıman için öne sürdüğüm bahane! En beğendiğim ünlü: Keanu Reeves En sevdiğim kitap: Da Vinci Şifresi. Yatak odamda: Ben olmadığım sürece ne olursa olsun anlamsız... En rahatsız olduğum an: Düşündüklerimi ne kadar doğru anlatırsam anlatayım, düşüncelerimi paylaşmaya layık gördüğüm insanın anlayışsızlık yapması..

ERKEK

timotees@hotmail.com

RUMUZ: DENİZCİ

Yaş:
27 İş: Denizci. Beni tanımalısın çünkü: Her insan, bir yönüyle diğer insanlardan üstündür. Bu yanımı görmen için beni tanımalısın. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Zeka, bakım, güven üçgenindeki bütün bayanlar. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Bilgisayar, deniz, Bodrum, hayatımın anlamı ve uyku. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: 20’ye yakın sıkılmadan izlediğim ve izleyebileceğim Melekler Şehri’ndeki tüm sahneler. En sevdiğim şarkıcı: Shania Twain - Come On Over - You’re Still The One. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Hoşlanmadığım bayanlara ‘Ben seni kesin ararım’ yalanı. En beğendiğim ünlü: Kesinlikle Mustafa Kemal Atatürk. En sevdiğim kitap: Dale Carnegie - Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı. Yatak odamda: Uyumak için her daim karanlık, güzel ve hayatımın anlamı kokan. En rahatsız olduğum an: Birisiyle yeni tanışıyorsam, masayı sallayacak kadar ayağımı salladığım zaman.


maslan79@mynet.com

RUMUZ: ANTİDEPRESAN

Yaş:
24 İş: Çanta imalatı Beni tanımalısın çünkü: Yersiz ve zamansız kıskançlıklarla seni sıkmam, seni samimiyetle dinler, seni anlamaya çalışırım ve çok güzel şehriyeli pilav yaparım. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: İstanbul, sigara, cep telefonum, kola ve seks. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Titanic En sevdiğim şarkıcı: Sezen Aksu, Fikret Kızılok. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Anneannem öldü’ En beğendiğim ünlü: Sharon Stone En sevdiğim kitap: Aldatmak / Ahmet Altan Yatak odamda: Bugüne kadar kendime ait yatak odam hiç olmadı ama olursa bütün odayı pembeye boyayacağım. En rahatsız olduğum an: Yağmurlu havalarda yerinden sökülen ve altı su dolan kaldırım taşlarına bastığım ve ayakkabımın içinin su dolduğu an.


lesempatique@hotmail.com

RUMUZ: SEAWOLF

Yaş:
22 İş: Kamu personeli. Beni tanımalısın çünkü: Yazdığımı sadece okumakla kalmayıp anlayasın. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Ağlamayı, duyguyu, içki kültürünü ve insanlığı bilen. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ben, kitaplarım, telefonum, gecelerim ve mavi. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: ‘Aşk Engel Tanımaz’daki Hugh Grant’ın caddede yürürken ‘In The Sun Shine When She’s Gone’ çalması ve mevsimlerin değişmesi. En sevdiğim şarkıcı: Gipsy Kings-Paco de Lucia. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Annemle konuşuyordum. En beğendiğim ünlü: Richard Gere. En sevdiğim kitap: Medeniyetler Çatışması / Samuel Huntington. Yatak odamda: Parfümlerim, posterlerim, bilgisayarım, 2x2 yatağım. En rahatsız olduğum an: Benden ayrılan bayanların bana acırmış gibi bakmaları...


mhoroz@web.de

Rumuz: Marmaris

Cinsiyet:
Erkek. Yaş: 30 İş: İthalat / ihracat. Beni tanımalısın çünkü: Aşkım için her şeyi paylaşırım, sevgimi gizlemem, her yönüyle gösteririm. Her şey karşılıklı olmalı. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Hayatın değerini bilen, konuşmayı, paylaşmayı, sevmeyi ve sevilmeyi, gezmeyi, eğlenmeyi, hayatın bir parçası olarak görüp; ufak tefek konular ile hayatı zehir etmeyen! Uzun saçlı, kumral, güler yüzlü, nazlı. Aşk, sadakat, tatil (Marmaris), temizlik, sevdiğim insanlar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: How To Lose A Men In 10 Days. En sevdiğim şarkıcı: Celion Dion. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Hatırlamıyorum En beğendiğim ünlü: Robert De Niro. En sevdiğim kitap: Annenizin Söyleyemediği, Babanızın Bilmediği (John Gray) Yatak odamda: ‘Seni Seviyorum’ nevresim takımım, bana güzel ve rahat uyku sağlayan yatağım En rahatsız olduğum an: Sevdiklerimden ayrılmak...


jerkeom@hotmail.com

RUMUZ: JERKEOM

Cinsiyet:
Erkek. Yaş: 24 İş: Muhasebe. Beni tanımalısın çünkü: Beni gördüğünde kalp atışların hızlanacak, gözlerin parlayacak, aşk denen şey gerçek anlamını bulacak. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kendine güveni tam olan, bakışlarıyla içimi ısıtacak, söylediklerinin arkasında duracak kadar cesaretli, içten ve samimi ol yeter. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Neşeli olmak, açık sözlü olmak, insanların duygularıyla oynamamak, sevdiklerim ve özgürlüğüm. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Kadınlar Ne İster En sevdiğim şarkıcı: Affetmedim Kendimi / Taner. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Ben hiç yalan söylemem ki. En beğendiğim ünlü: Nicole Kidman, Pınar Altuğ, Anna Kournikova. En sevdiğim kitap: Sınırsız düşünme gücü. Yatak odamda: Duygularım gibi dağınık yatağım, aşka susamışlığım ve senin yokluğun. En rahatsız olduğum an: Sabah uykusunun en tatlı yerinde çalar saatin tüm sesiyle çalması.


KADIN


ayoz_3@hotmail.com

RUMUZ: DEEPBLUE

Yaş:
26. İş: Tekstil. Beni tanımalısın çünkü: Bugüne kadar beni tanıyıp da pişman olan olmadı. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: İlişkide çifte standarttan uzak olman yeterli. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Vazgeçtiklerimden arta kalanlar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Before Sunset, bir de Titanic filmi. En sevdiğim şarkıcı: Michael Jackson, Dido, Nell Furtado, Britney Spears, Madonna. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Yalan söylemeyi sevmem. En beğendiğim ünlü: Robert De Niro. En sevdiğim kitap: Utanç (J.M Coetzee), Ne Kadınlar (Malcom Forbes). Yatak odamda: Sadece ben ve benim yokluğumda odaya sinen kokum. En rahatsız olduğum an: İster TV’de, ister yakınlarımda ağlamaklı biri görmek.


seda191@yahoo.com

RUMUZ:NİDA

Yaş:
22. İş: Sağlık sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Bence hayat bir gökkuşağı gibidir. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Hayatın renklerini doyasıya yaşamak için bana katılır mısın? Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Zamana ve koşullara göre değişir benim için. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Kadir İnanır, Türkan Şoray’ın başrollerini paylaştığı ‘Al Yazmalım’ filmi. En sevdiğim şarkıcı: Bazen yabancı, bazen Türkçe. Rock, slow, pop, techno dinlerim ve bunlar içinden bir iki tanesine çok seviyorum diyemem, çünkü ben sarkıcıların albümlerinde sadece birkaç şarkıyı çok beğenip dinlerim. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Cidden hatırlamıyorum ama eminim söylemişimdir. En beğendiğim ünlü: Ali Kırca, Kenan İmirzalıoğlu, Hülya Avşar, Türkan Şoray. En sevdiğim kitap: Poulo Coelho - Veronika Ölmek İstiyor. Yatak odamda: Mumlar, kitaplar, ailemin fotoğrafları var. En rahatsız olduğum an: Yemek yenirken karşımdakilerin ağız şapırdatmaları.


vjmelisa@mynet.com

RUMUZ: VJ

Yaş:
18. İş: Radyo. Beni tanımalısın çünkü: Senin için önemli biri olabilirim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Akıllı, yakışıklı, bazen çılgın, bazen de durgun olmalı, üniversite öğrencisi tercihimdir. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, hayallerim, kendime olan güvenim, bir lokma ekmek ve su (para) ve sevdiğim insanlar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Bir İstanbul Masalı dizisi. En sevdiğim şarkıcı: İstanbul İstanbul Olalı / Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Bildiğim halde, bilmem diyorum. En beğendiğim ünlü: Ebru Gündeş. Hülya Avşar, Gülben Ergen, Kayahan. En sevdiğim kitap: İmamın Manken Kızı. Yatak odamda: Çalışma masam, bilgisayarım. Duvarda resimlerim, albümlerim kısacası bana ait her şey. En rahatsız olduğum an: Sınavlarda.


secil_13@yahoo.com

RUMUZ: HEYECANLI

Yaş:
23. İş: Sağlık sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Aradığın kişinin ben olduğumu biliyorum. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Beni tanıdıktan sonra anlarsın. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Heyecan, yeni şeyler yapmak, aşk, seks ve para. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Klasik olacak ama gerçek, Titanic. En sevdiğim şarkıcı: Sezen Aksu, Soner Arıca, Rafet El Roman. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: İster inan, ister inanma, hatırlayamıyorum. En beğendiğim ünlü: Haluk Bilginer, Yıldırım Bekçi, Sertab Erener. En sevdiğim kitap: Çalıkuşu, Büyük Umutlar, Yaşamak Sevmek. Yatak odamda: Yıldızlarım, kitaplarım, anılarım, kocaman bir yatağım, hayallerimle bir de ben varım. En rahatsız olduğum an: Birinin hak etmediğim suçlamalarda bulunması.


gizem_li27@mynet.com

RUMUZ: GİZEM_Lİ

Yaş:
27. İş: Mühendis. Beni tanımalısın çünkü: Duygusal, tatlı, sempatik, olgun düşünen ama görünüşte ve davranışta çocuksu, sade ve doğal, içi dışı bir, maneviyatı ön planda tutan biriyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Dürüst, sonsuz sevgiye inanan, kültürlü, bakımlı, bekar ve de yakışıklı! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gururum, vicdanım, olsaydı aşkım, telefonum, kitaplar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Mesajınız Var. En sevdiğim şarkıcı: Zeki Müren, Ahmet Kaya, Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Yok. En beğendiğim ünlü: Mel Gibson, Bruce Willis. Christopher Lambert, Tom Cruise. En sevdiğim kitap: Bebekler Vadisi. Yatak odamda: Olsaydı çok şey olurdu ama yok... En rahatsız olduğum an: Laf olsun diye konuşup, espri yaptığını sanan insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığım anlar...

GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *

neler_olacak@mynet.com

RUMUZ: MAVİDEN

Cinsiyet:
Kadın. Yaş: 40. İş: Bankacı Beni tanımalısın, çünkü: Aslında ‘mutlaka tanımalısın’ diye bir şey yok. Sosyal zeka, karizma, dürüstlük , arkadaşlık denilen mefhumlara gerçekten vakıf ve de sahip değilsen, karşındakinde de ilk kriterlerin bunlar değilse tanışmasak daha iyi... Sadece inandığım kişilere karşı içten ve neşeliyimdir. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Bakımlı ve temiz olman şart. Ama maniküre, solaryuma giden, saat haricinde takı takan erkekler ilgi alanıma girmez. Yaşın 45-50 civarı, boyun da en az 1,75 olmalı. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Bakımlı olmak, kendini geliştirmeye açık olmak, saygı, bireysellik anlayışım, hak edene haddini bildirmek. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Senaryo aşklar değil gerçek aşklar beni etkilediğinden aşk fimlerine pek gitmem. En beğendiğim filmler: Amerikan Güzeli, Piyanist. En sevdiğim şarkıcı: Sezen Aksu, Nilüfer. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Başka bir iş görüşmesine gitmek için çalıştığım işyerine beyan ettiğim mazeretler. En beğendiğim ünlü: Lale Mansur, Mehmet Aslantuğ, Cem Yılmaz En sevdiğim kitap: Yüksek Topuklar, Divan, Bir Çift Yürek Yatak odamda: Yapma çiçekler, kozmetik malzemeler, En rahatsız olduğum an: Davranış ve düşüncelerini içten ve seviyeli bulmadığım kişilerle aynı ortamda olmak.

Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları