Saat 10'da Kordon'da

RUMUZ: KUNTEPER
kunteper_sehirde@yahoo.com

Cinsiyet: Erkek. Yaş: 23. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın çünkü: Zor bulunan değerlerin bende olduğunu belki görmek istersin. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Zeki ama kurnaz olmayan, gülmekten korkmayan, konuşmuş olmak için konuşmayan, kültürlü, pozitif, her türlü çılgınlığa açık, adrenalin sahibi biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Annem, köpeğim, bilgisayarım, cola ve müzik. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: About Last Night. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Vanessa Mae, Joe Satriani, Şebnem Ferah. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Gördüğüm halde ‘Yoo görmedim!’ dediğim yalanların tümü. En beğendiğim ünlü: Al Pacino, Robert De Niro, Denise Richards. En sevdiğim kitap: Kadının Adı Yok. Yatak odamda: Başkalarına göre karışık, ama bana göre her şey yerli yerinde. En rahatsız olduğum an: Yalnız başıma olmak istediğim zamanlarda başımda birinin olması.

1- CİNSİYET...
2- YAŞ...
3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...

ERKEK

novel_ismet@hotmail.com

RUMUZ: NOVEL

Yaş:
26. İş: Emlak. Beni tanımalısın çünkü: Deliyim. Yaşamayı ve yaşatmayı bilirim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sıra dışı ol ve fazla konuşma lütfen. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Bakımlı olmak, evim, haftasonu tatil kaçamakları, para ve tabii ki aşk! En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Tarkan. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Askerde gerçekten çok rahattım!’ En beğendiğim ünlü: Meg Ryan. En sevdiğim kitap: Yüzbaşının Kızı. Yatak odamda: Sadece ben yokum! En rahatsız olduğum an: Bekletildiğim an olsa gerek.


yourhandmadegod@hotmail.com

RUMUZ: NEVERGIVEUP

Yaş:
24. İş: Turist Rehberi. Beni tanımalısın çünkü: Müzik ve sporla yakından ilgilenen, enerjik, dostlarının ve sevdiklerinin kıymetini iyi bilen ve karşındaki insanın aklına hitap edebilen biriyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Küçük şeylerden mutlu olmayı bilen insanları severim çünkü ben öyle biriyim. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gitarım, spor, tarih, paylaşmak, yeni yerler görmek. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Bryan Adams, Kıraç. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Yemek çok güzel olmuş tatlım!’ En beğendiğim ünlü: Tom Hanks. En sevdiğim kitap: The Alchemist, Simyacı. Yatak odamda: Kitaplarım, gezdiğim yerlerin resimleri, cd’lerim ve gitarım var. En rahatsız olduğum an: Önceden planladığım günlük programım bozulduğunda çok rahatsız olurum.


akadir5555@hotmail.com

RUMUZ: 555

Yaş:
23. İş: Satış memuru. Beni tanımalısın çünkü: İyi bir dinleyiciyim. Psikolog olmalıymışım. Sıkıntılarını samimiyetle paylaştığım o kadar insan var ki, sen de onlardan biri olabilirsin. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Gerektiğinde beni yönlendirecek bilgiye ve olgunluğa sahip olmalısı, mutsuz olduğum anlarda moral vermeli. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: İnancım, ahlakım, ailem, yalnızlığım ve yeşillik tutkum. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Bırak aşk sahnesini, el ele tutmuş iki kişiyi görmek bile beni o kadar mutlu ediyor ki. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Yıldız Tilbe ve Tarkan. En beğendiğim ünlü: Zeynep Tokuş. En sevdiğim kitap: Dale Carnegie’nin tüm kitapları. Yatak odamda: Yatak odam olmadı. Ama olunca mutlaka bir akvaryum alacağım. En rahatsız olduğum an: Anneme yüksek ve sert bir şekilde cevap verdiğimde yanağına öpücük kondurana kadar geçen zaman.


akcan6464@hotmail.com

RUMUZ: 64

Yaş:
39 İş: Muhasebe/Finans Beni tanımalısın çünkü: Her insanın sığınmak istediği bir liman vardır. Değişmeni istemeden, seni sadece sen olduğun için kabul edecek. Ben öyle bir limanım. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sadece paylaşacağın bir yüreğin olsun yeter. Bir de keşfedilecek gizemlerin, gamzelerinin arkasına saklanan gizemlerin. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Okumak, aşık olmak, dolaşmak, denemekten vazgeçmemek, gülmek. En sevdiğim albüm/Şarkı/şarkıcı: Zuhal Olcay. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Aklımdan hiç çıkmıyorsun. Aklım çıkıyor sen çıkmıyorsun!’ En beğendiğim ünlü: Yılmaz Erdoğan, Mehmet Aslantuğ, Al Pacino. En sevdiğim kitap: Ölü Ozanlar Derneği, Zorba, Kızıla Boyalı Saçlar. Yatak odamda: Kitaplarım, yalnızlığımdan sıkılan yatağım, düş gezgini bir yüreğim, bir de ben varım. En rahatsız olduğum an: Yüreğim ve beynim hayır derken, evet dediğim anlar...


zalahani@hotmail.com

RUMUZ: ZALAHANİ

Yaş:
27. İş: Eğitim. Beni tanımalısın çünkü: Plajda mayon üzerinden düştüğü zaman yüzünün alacağı şekli merak edip yüzüne bakacak kadar salak; salak olduğumu düşünerek o gece yanımda rahatça hareket edeceğini bilecek kadar zeki biriyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: 1 metreden kısa, 2 metreden uzun olma. Erkek olma. Yapmacık olma. Kişiliğin olsun yeter. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Sigara, sinema, penguen, işim ve çikolata. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Servi Boylum Al Yazmalım. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Feridun Düzağaç, Sting ve Candan Erçetin şarkıları. En beğendiğim ünlü: Cem Yılmaz. En sevdiğim kitap: Efendi. Yatak odamda: İki boş yastık var. Sadece biri bana ait! En rahatsız olduğum an: Misafiri olduğum evin tuvaletine girdiğimde içeride çıkaracağım seslerin duyulma korkusuyla bütün muslukları açıp, öksürmeye başladığım o iğrenç zaman.


KADIN


kekixx@hotmail.com

RUMUZ: KEKİXX

Yaş:
22. İş: Müşteri temsilcisi. Beni tanımalısın çünkü: Gerekli! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Akıllısın sen, güçlüsün! Beni aklınla yaşayıp, gücünle taşımalısın! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ruhum. Yanımda olan ya da öğle olduğunu düşündüğüm pek çok şey. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Kasımda Aşk Başkadır’ En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Bendeniz, Feridun Düzağaç. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Berbat mı? Hepsi gerçekti! En beğendiğim ünlü: Candan Erçetin, Tardu Flordin. En sevdiğim kitap: Suç ve Ceza. Yatak odamda: Tek kişilik yatağım ve sayfalar var. En rahatsız olduğum an: Açlık...


foreveryoung_m@mynet.com

RUMUZ: FOREVER

Yaş:
20. İş: Sigortacı. Beni tanımalısın çünkü: Hayallerindeki sevgiyi belki bende bulabilirsin. Dinleyip, anlayışlı olacağım. Huzurunu ve özgürlüğünü de elinden almayacağım. Bütün aşklarını bende temize çekebilirsin. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sevginin ne anlama geldiğini bilmen yeterli. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, sağlık geri kalan birçok şeyden zaman zaman vazgeçmek zorunda kalıyorum. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu, Serap Erener. En beğendiğim ünlü: Brad Pitt. En beğendiğim kitap: İtalyanca Aşk Başkadır. Yatak odamda: Pek kullanmıyorum. Salon, yatak odam oldu artık. En rahatsız olduğum an: Bana verilen sözlerin yerine getirilmediği zamanlar ve yalanların açığa çıktığı anlar.


gezgin01@hotmail.com

RUMUZ: MAVİ

Yaş:
30. İş: Sigortacı. Beni tanımalısın çünkü: Ben dünyadaki son iyilerdenim. Valla öyle. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Adam gibi bir adam arıyorum ben! Sevmekten korkmasın, içtiğinde şaşırmasın, gülmeyi ve güldürmeyi bilsin, kendi gibi olsun şuna buna benzemeye kalkmasın. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Yeğenim, müzik, ailem, kitaplarım ve bilgisayarım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Bir İstanbul Masalı dizisi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Seni seviyorum!’ En beğendiğim ünlü: Zuhal Olcay. En sevdiğim kitap: Öyle bir ayrım yapamam. Yatak odamda: Kocaman bir yatak, yatağın üstünde kitaplar fotoğraflar dergiler, duvarda İstanbul fotoğrafları, koltuğun üzerinde en az bir haftalık kıyafetlerim var! En rahatsız olduğum an: Cevap veremeyip donduğum, sonra da bol miktarda ‘Ah şunu da deseydim’ dediğim anlar..


sicak_ruzgar@mynet.com

RUMUZ: RÜZGAR

Yaş:
24. İş: Planlama. Beni tanımalısın çünkü: Farklıyım. Bağımlılık yaparım, bunaltmam seni. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Bunaltmayan, kıskanç olmayan, sakin, ilgili, şefkatli, alakadar, espri anlayışı ileri düzeyde, kaliteli, dişleri temiz, sigara kullanmayan ve sürpriz yapmayı aklına getirebilen biri. Bilmem anlatabildim mi? Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Diş fırçam, kariyerim, patronum, özgürlüğüm ve kaktüs çiçeğim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Kasımda Aşk Başkadır. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sen git ben gelirim. Yok canım geçen sefer ben seni ekmedim!’ En beğendiğim ünlü: Yılmaz Erdoğan. En sevdiğim kitap: Sana Gül Bahçesi Vad Etmedim. Yatak odamda: Yeşil boncuğum, annemin çiçeği, hediye ayım, aynam, görmekten nefret ettiğim iğrenç bir resim, bunları saran üç duvar ve en köşede yatağımın içinde ben varım.


baharakin@mynet.com

RUMUZ: QUTIE

Yaş:
37. İş: Muhasebe. Beni tanımalısın çünkü: İlginizi çekecek kadar zeki ve eğlenceli olduğumu düşünüyorum. Art niyetsiz, çıkarsız arkadaşlıklar kurmak istiyorum. Gizemli arkadaşlıklar. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Dayatmacı bir tutum sergilemeden cevap olarak yeri geldiğinde ‘hayır’ı kabul edebilmelisin. Beni tanıdığında bir şey kaybetmezsin. Aksine sana ilginç geleceğimden eminim. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, yeğenlerim, Bodrum, çikolatalı dondurma, Fenerbahçe. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Yok. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Kırgın değilim.’ En sevdiğim kitap: Yaşamak, Sevmek ve Öğrenmek. Yatak odamda: Olması gereken her şey var. En rahatsız olduğum an: Suratsız insanlarla her an burun buruna yaşamak bence yeterince rahatsız edici.


GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *

ayy1905@hotmail.com

RUMUZ: HOŞKADIN

Cinsiyet:
Kadın. Yaş: 36. İş: Özel bir şirkette yönetici. Beni tanımalısın çünkü: İyi şarkı söylerim, stand-up bile yapabilirim. Yani eğlenceliyim, sürprizliyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Hiç çekinmeden anlamadığım bir konuyu sorarım, açık sözlü olmak benim için büyük keyiftir. Sen de öyle biri ol. Cesur ol. Kedileri, kırmızı şarabı ve kitapları çok severim. Bakalım senide sevecekmiyim. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, akşamları mum yakıp şarap içmek, kitaplarım, cep telefonum ve evim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: İl Postino. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Pink Floyd, The Wall, Betty Midler. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Yoğun bakımda anneme ‘Toplantıdayım seni arayacağım’ dedim. En beğendiğim ünlü: Gerard Depardieu. En sevdiğim kitap: Gabriel Garcia Marquez, Başkan Babamızın Son Baharı. Yatak odamda: Kitaplar, Galatasaray amblemli okuma lambam, yün sepetim, ıvır, zıvır var. En rahatsız olduğum an: Havalandırması olmayan bir tuvaletten çıkışta başka birinin sırada olduğunu görmek.


Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları