Saadet Partisi'nin kadın milletvekili adayları, gençlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Saadet Partisinin kadın milletvekili adayları, gençlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2018 13:29

Saadet Partisi'nin kadın milletvekili adayları, gençlerle buluştu

Haberin Devamı

SAADET Partisi'nin (SP) İzmir'deki kadın milletvekili adayları, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere hedef ve projelerini anlatan kadın adaylar, gençlerin sorularını da yanıtladı. SP İzmir 2'nci bölge milletvekili adayı Sümeyye Orhan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nı (YÖK) kaldıracaklarını söylerken, İzmir 2'nci bölge milletvekili adayı Ceren Kara ise, çalışma şartlarının iyileştirilmesini sağlayacaklarını kaydetti.

İzmir'de "Gençler soruyor, kadın adaylar cevaplıyor" sloganıyla düzenlenen programda, üniversite öğrencileri ve genç seçmenler, SP'nin kadın milletvekili adaylarına, aklındaki tüm soruları yöneltti. Sağlık, eğitim ve kültür hizmetlerinin her kademesinde kadınların yer almasına öncelik vereceklerini vurgulayan Sümeyye Orhan ile Ceren Kara, siyasi düşüncelerinden dolayı kimsenin şinden ve kariyerinden mahrum bırakılmayacağını belirtti. Sümeyye Orhan, YÖK’ü kaldıracaklarını öne sürerek, şunları söyledi:

"Üniversitelerde siyasi baskıdan arındırılmış bir yapı kuracağız. Saadet iktidarında eğitim sistemi değiştirilecek, gençlerimizin yetenek, karakter ve eğilimlerine göre yönelmelerine olanak sağlanacak. Meslek seçimine özel önem veren ve değerler eğitimine dayalı bir eğitim sistemi kurulacak. Hedefimiz süresi uzun değil, nitelikli eğitimdir. Eğitim süreci kısaltılarak gençlerin hayata geç kalmadan katılmalarını sağlayacağız. Beceri ve niteliklerini üretime aktarmalarının önünü açacağız."

SP'NİN KADINA YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI

Saadet Partisi İzmir 2'nci bölge milletvekili adayı Ceren Kara ise, partisinin kadınlara yönelik programlarını ve projelerini anlattı. Çalışma şartlarının iyileştirilmesini sağlayacaklarını kaydeden Kara, şiddet konusuna da özel önem verdiklerine söyleyerek şöyle dedi:

"Kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddetin ve ayrımcılığın karşısında duracak, bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Aynı şekilde çalışma hayatında kadınlarımızın yaşadığı sözel, fiziksel ve mobbing gibi uygulamalarla etkin şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalmış kadınlarımızın mağduriyetlerini giderebilecek her türlü düzenlemeyi de yapacağız."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!