Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Güncelleme Tarihi:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 16:34

- "(Bedelli askerlik) Asıl mesele, ekonomik meseledir. Elde satacak bir şey kalmadı, dolayısıyla askerlik satışa çıkarılıyor"

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, bedelli askerlikle ilgili olarak, "Asıl mesele, ekonomik meseledir. Elde satacak bir şey kalmadı, dolayısıyla askerlik satışa çıkarılıyor" dedi.

Partisinin Malatya İl Teşkilatı'nın 5. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere kente gelen Kamalak, Kongre ve Kültür Merkezi'nin girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin seçim barajıyla ilgili sorusu üzerine Kamalak, konunun Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde olduğunu belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin seçim barajıyla ilgili üç şekilde karar verebileceğini söyleyen Kamalak, şunları kaydetti:

"Birincisi şu veya bu şekilde talebi reddeder. İkincisi 'Evet burada bir hak ihlali' var diyerek, durumu tespit eder ve öyle bırakır. Eğer tespit kararı veya ret kararı verirse mevcut seçim barajıyla seçime girilir. Üçüncü ihtimal tespitten sonra iptal kararı verebilir. İptal kararı verdiğinde de iki durum ortaya çıkabilir. İptal kararı verir durumu öyle bırakır. Bu durumda seçime barajsız olarak gidilir. İptal eder, parlamentoya bir süre verir ve 'Bunu düzeltmeniz lazım' diyebilir. Bu durumda meclis toplanır, kanun çıkartmak durumunda kalır. Bu durumda seçim kanunları da üzerinden bir yıl geçmeden uygulanamayacağı için mevcut seçim barajıyla seçime gidilir. Demek ki konunun 3 hali söz konusu ve üçüncü halin içerisinde 2 durum bulunuyor. Yani önümüze 4 hal çıkıyor, 4 halden birisi iptal edip, orada bıraktığı takdirde barajsız olarak gidilir, diğer hallerde de barajla seçime gidilir." .

- Bedelli askerlik

Haberin Devamı

Bir gazetecinin bedelli askerlikle ilgili sorusuna "Mevcut iktidar her şeyi satılığa çıkardı. Malatya'mızda satılacak bir şey kaldı mı? Birtakım yollar yarım kaldı. Hükümet paraya sıkıştı. Şu an askerliği satışa çıkarıyor. Hükümet, terhis belgesini satışa çıkardı. Rakamı 18 bin TL'ye düşürdüler, askeriyenin haberi yok" yanıtını verdi.

Türkiye'nin kritik bir ortamda ve kritik bir zaman diliminden geçtiğini ifade eden Kamalak, "Ama hükümetin durumu daha da kritik. Çünkü bütün işler yarım kalmış durumda. Elde satacak bir şey kalmadı. Askerlik hizmetini satışa çıkarıyor. Zengine diyor ki 'Ver, sen sağ ol, canın sağ olsun.' Fakire de 'Öl, vatan sağ olsun' diyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kamalak, bir gazetecinin "Bedelli askerlikle çözüm sürecinin bağlantılı olduğunu düşünüyor musunuz" sorusunu ise "Orayla bağlantılı olsa da doğrudan bir ilişki göremiyorum. Asıl mesele, ekonomik meseledir. Elde satacak bir şey kalmadı, dolayısıyla askerlik satışa çıkarılıyor" diye cevapladı.

- Sivil Anayasa

Türkiye'nin 10 yıl önce daha özgür olduğunu iddia eden Kamalak, "Türkiye, 10 yıl önce mi özgürdü şimdi mi diye baktığımızda, herhalde 10 yıl önce daha özgürdü. Şu anda hakkı müdafaa edecek olan avukatlar, iddianame kabul edilinceye kadar sanığın dosyasına ulaşamayacaktır. 12 Eylül rejiminde bile böyle bir kısıtlama yoktu" görüşünü savundu.

Kamalak, sivil anasayayla ilgili bir soruyu da "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısıyla ilgili düzenleme 2010 yılında getirildi. 'Yanlış oldu' dediler. Düzeltmenin yoluna gittiler. Kanun çıkardılar. Kanun, Anayasa'ya aykırı olamazdı. Anayasa Mahkemesi iptal etti. Bu sefer kendi içlerinde gruplaşma yaptılar. Neticede tartışmalı bir şekilde devam ediyor. Belli bir kuruluştan 'Paralelden' bahsettiler. 'Ne istediniz de vermedik?' dediler. Daha sonra 'Pardon yanlış oldu, yanılmışız' dediler. Yanlışlıklar bir bir devam ediyor. Allah sonumuzu hayırlı kılsın" şeklinde yanıtladı. .

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularının ardından partisinin Malatya İl Teşkilatı 5. Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Kamalak, partilileri selamladı.

El ele vererek Türkiye'yi hak ettiği noktalara getirmek için çalışacaklarını dile getiren Kamalak, hükümetin icraatlarını eleştirdi.

Kamalak, "Biz 'Yeni Türkiye' değil, 'Yeniden büyük Türkiye' diyoruz. İki Türkiye arasındaki fark ne? 'Yeni Türkiye' dedikleri Türkiye'nin yönü batıya dönüktür, yani Haçlı birliğine dönük. Yeniden büyük Türkiye'nin yönü ise doğuya, İslam coğrafyasına dönüktür" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!