Rüyasında annesini görünce bu kararı verdi

Güncelleme Tarihi:

Rüyasında annesini görünce bu kararı verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 14:46

Nevşehir'in Avanos ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve dün yaşam savaşını kaybeden 42 yaşındaki 2 çocuk annesi Sedakat Köksal'ın karaciğeri ve korneası, kızının gördüğü rüya üzerine bağışlandı.

Haberin Devamı

Avanos ilçesinde 7 Temmuz'da geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanan ve kaldırıldığı Nevşehir Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Sedakat Köksal'ın Ramazan Bayramı'nın birinci günü beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar, Köksal'ın ailesiyle görüşerek organ bağışında bulunmalarını istedi. Köksal'ın eşi ve çocukları organ bağışı konusunda kararsız olduklarını belirterek, düşünmek için süre istedi.

Rüyasında annesini görünce bu kararı verdi

KIZI RÜYASINDA GÖRDÜ ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Ailenin küçük kızı Şeyda Köksal'ın bayramın ikinci günü gördüğü rüyanın ardından Sedakat Köksal'ın karaciğeri ve korneası bağışlandı. Şeyda Köksal (14), verdikleri karardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Annesinin organlarını bağışlamak istememelerine rağmen rüyanın ardından karar verdiklerini anlatan Köksal, "Annemi rüyamda gördüm. Bembeyaz, tertemizdi. Bana, 'Kızım ben sizi çok seviyorum, benim kalbimi verin, eve gelmek istiyorum' dedi" diye konuştu.

Bu rüyasını babasına anlattıktan sonra annesinin organlarını bağışlama kararı aldıklarını dile getiren Köksal, "Bu kararımızdan dolayı mutluyum. Başka insanların kurtulmasına aracı olduk" dedi.

Sedakat Köksal'ın eşi Fikret Köksal (41) da organ bağışı kararı almalarında küçük kızının gördüğü rüyanın etkisinin olduğunu belirterek, "Küçük kızımın annesini rüyasında görmesinin ardından organ bağışında bulunmaya karar verdik. Bir hayat kurtarmanın büyük sevap olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KARACİĞER MALATYA'DA BİR HASTAYA NAKLEDİLDİ

Eşinin karaciğerinin Malatya'ya gönderildiğini, korneanın ise hangi hastaya naklediğini bilmediklerini dile getiren Köksal, şunları kaydetti:

KARAR VERME SÜRECİ UZAYINCA DİĞER ORGANLAR BAĞIŞLANAMADI

"Karar verme sürecimiz uzayınca hayati fonksiyonlarını yitiren diğer organları bağışlayamadık. 18 yıldır evliydik, benim canımın içi gitti. O ölmeseydi de ben ölseydim. Geriye iki tane kız çocuğu kaldı. Güvenecek kimsem yok. Kime güveneceğimi bilemiyorum. Keşke bütün organlarını bağışlayabilseydim. Keşke önceden bu kararı verebilseydik ve bütün organlarını kurtarabilseydik. İki insanın değil de on insanın hayatının kurtarılmasına vesile olsaydık."

Görümce Leyla Köksal ise kardeşi ve kendisinin Sedakat Köksal'ın yaşayacağı ümidiyle karar vermekte zorlandıklarını anlattı.

Leyla Köksal, "Büyük kızımız sürekli Allah'a dua ederek bu durumu rüyasında göstermesini istiyordu. İki gün önce annesinin küçük kızın rüyasına girmesi üzerine organlarını bağışlamaya karar verdik ancak bundan sonrası için ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ailenin maddi durumu iyi değil. Bu nedenle yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!