Rüyamın gerçek olduğunu öğrendim

RUMUZ: KOMŞU KÖPEK

Rüyamda yazlığımıza gidiyorduk. İnsanların çok olduğu zamandı. Boncuk adında bir köpek var, genelde bağlı olur, Eylül ayı gibi serbest bırakılır (ya da benim rüyamda öyleydi). Bu köpek sürekli bizim evin balkonuna gelip yatıyormuş. Ben aşağı katın yerlerini silerken, köpeği balkonda görüyorum. Köpeğin yanına gidiyorum. Ona "Bizim eve gelme. Eğer gelmezsen, sana küçük boy defter alırım" diyorum. Köpek o sırada küçük kuzenime dönüşüyor ve "Tamam" diyor.

Ben de, köpeği tasmasından tutup sahibine götürüyorum (normalde ben köpekleri tutamam). Sahibine ona defter alacağımı söyleyince, çok sevinip bütün siteyi turlamaya başlıyor. Bu sırada köpek kaçıyor ve tekrar bizim balkona gidiyor.

Biz arka kapının telini açık unutunca, köpek teli açıp içeri giriyor. Hızlıca koşarak dışarı çıkıyor. Ben de evdekilere "Köpek içeride" diyorum (ama bu sürede köpek çoktan dışarı çıkmış oluyor). Köpek dışarı çıkıp bize doğru koşarken babaannem "Sen nereye gidersen köpek oraya gelir" diyor. Böylece bana bir süpürge veriyor. Köpek bana doğru koşmaya başlayınca, süpürgeyi kaldırıyorum, köpeğin karnına çarpıyor. Köpek havada uçarak yere yığılıyor. Ben "Daha fazla bakamayacağım" diyerek eve giriyorum. Bu sırada uyanıyorum.

20 Eylül’de kuzenimin (rüyamdaki) annesi, babaannemin hastalığı için bize geldi İstanbul’dan. Ona rüyamda oğlunu gördüğümü ve rüyamı anlattım. Aşağı yukarı böyle bir olay yaşamışlar gerçekten. Aynı benim rüyamdaki gibi yani. Tabii, benim kuzenimin başına gelenlerden yeni haberim oldu.

Sizce bu ne olabilir? Babaannem şu an hastahanede yatıyor ve yürüyemiyor ama rüyamda yürüyordu.


Yorum: Rüyanızdan anladığım kadarıyla, gerçek yaşamınızda da var olan bu köpekten, siz ve tüm aileniz yüksek oranda tedirginlik duyuyorsunuz. Bu nedenle rüyanızda gördüğünüz köpekle aranızda geçen koşturmaca, korkularınızın bir yansıması aslında. Ancak, kuzeniniz sık sık yazlığınıza gidip gelmiyorsa ve bu köpekten çok fazla korkmuyorsa, rüyanızla aynı tarihlerde başına bu tür bir olay gelmiş olması, rüyanızın telepatik bir rüya olabileceğini düşünmemize neden olabilir. Ancak, bu durum pek çok değişkene bağlı olarak farklı yorumlanabilir tabii.

Babaannenizi yürürken görmeniz, net olarak, babaannenizin hastalığının sona ereceği anlamına geliyor diyemem.
Yazarın Tüm Yazıları