Rüyalarınıza dikkat edin

Aslan burcundaki Ay, sabahın erken saatlerinde Kova burcunda dolaşan Neptün’ü tetikleyecek.

Özellikle Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burcunun ikinci on günlük devresinde doğanlar gördükleri rüyanın etkisiyle uyanabilirler. Endişeleriniz, sorunlarınız ve bilinçaltına ittiğiniz sorunlar rüya aracılığı ile şuurunuza yükselebilir. Bugün gördüğünüz rüyalara dikkat etmeli fakat üzerenizde yarattığı etkiyi dağıtmalısınız. Öğleden sonraki saatlerde önemli değişiklikler meydana gelebilir. Fakat bu değişim aynı zamanda memnuniyet yaratacak.


Koç burcunun özellikleri


Koç Burcu, ilkbaharın başlangıcını yönetiyor. Aynı zamanda tüm mevsimlerin de başlangıç dönemi. Bu mevsimin içine doğan Koç tipleri de doğanın uyanışındaki heyecan ile doludurlar. Çevrelerine büyük bir coşkuyla bakar ve her gördüklerinden etkilenirler. Yeni insanlar tanımak, yeni başlangıçlar yapmak için büyük bir hevesle dolaşır. Çevrelerinde bulunan hemen her şeyle ilgilenirler. Cesaretleri, öfkeleri, sevgi ve istekleriyle bir çocuğun kaygısızlığını ve coşkusunu yansıtırlar.

Koç burcu tipleri ister erkek, ister kadın olsun daima yeni başlangıçlar yapmaya ihtiyaç duyarlar. Başlayacakları yeni bir şey yoksa, heyecanları, istekleri söner neredeyse hasta olurlar.

Bu tip durumlarda en kolay etkilenen organları baştır. Baş ağrıları ortaya çıkar. Herkes ayağını veya kolunu çarparken, Koçlar başlarını çarparlar. Bu nedenle en fazla özen göstermeleri gereken organ baştır. Zaten Koç burcunun yönettiği organ baş olduğu için isteklerini yapamadıkları, baskı hissettikleri ve yeni bir başlangıç yapmalarına imkan olmayan durumlarda başlarında basınç, ağrı ve benzeri rahatsızlıklar belirir.

Son derece yoğun duyguları olan Koçlar, sıcakkanlı, neşeli, heyecanlı, girişken ve savaşçı tiplerdir. Savaş alanı tam onlara göredir. Ne işin savaşıldığının pek fazla önemi yoktur çünkü o bir savaşçıdır ve savaşın en sıcak, en yoğun olduğu noktada bulunur. Bu sırada bütün yetenekleri uyanır ve müthiş bir enerjiyle dolaşır. Zaten Koçların bitmek, tükenmek bilmeyen bir enerjileri vardır.

Bütün bir gün yoğun bir çalışmanın ardından eve giderken mutlaka bir yerlere uğrar. Gidilecek bir yer veya iş yoksa eve gider ve bu kez evde yapılacak işler bulur.

Koç burcunun yönetici gezegeni Mars, fizik enerjiyi sembolize eder ve Koç tiplerinin fizik gücü ve enerjileri çok yüksek olduğu için bu enerjinin fazlasını boşaltmaya ihtiyaçları vardır. Yaptıkları iş her ne olursa olsun yaptıklarından daha başka şeyler yapmak isteyen Koçlara spor salonlarında, heyecan ve coşkunun yüksek olduğu ortamlarda rastlayabilirsiniz.

Tabii enerjilerini özgür bir biçimde serbest bırakacakları koşullar meydana geldiği zaman, ki Koçlar kendileri için koşulları yaratırlar, son derece neşeli olur ve heyecanlarını çevrelerine yansıtırlar.

İstedikleri özgür ortamdan uzaklaşır ve baskılara maruz kalırlarsa, öfkeli ve sert olurlar. Aslında birden bire parlayan öfkeleri ortalığı darma duman edebilir fakat aynı derecede büyük bir hızla söner. Ancak baskı hissettikleri zaman, enerjilerini açığa çıkaramadıkları zaman, bu büyük enerji yakıcı olur ve kendilerini hasta edebilirler.
Yazarın Tüm Yazıları