Rüyalarda cevapları bulabilirsiniz

Son derece hareketli bir gün. Özellikle duyguların büyük bir hızla değişeceğini söyleyebilirim.

Tabii bu durum kararsızlık gibi görünebilir. Değişen durumlar karşısında hızla değişen duygular büyük bir uyum içinde bulunacak. Aynı zamanda hava yolu ve ulaşım trafiğinin hareketli olacağı bir gün. Yaratıcılık gerektiren çalışmalar artıyor. Hayal enerjisini tetikleyen Ay, Mars ile uyumlu etkileşim içinde bulunacak ve yaratıcılığınızı açığa çıkarmayı başaracaksınız. Ayrıca bugün göreceğiniz düşler sanki gerçekmiş duygusu uyandırabilir. Hatta mesaj veren rüyalar görebilirsiniz. Mesela merak ettiğiniz bir konuyu kendinize sorarak yatın. Rüyanızda sorunuzun cevabıyla karşılaşabilirsiniz. Fakat uyanır uyanmaz hemen yazın. Yoksa unutabilirsiniz.

Bedeninizle iletişim kurabilirsiniz

Bütün hareketlerimizi otomatik yaptığımızı önceki yazılarımda anlatmıştım. Bedenimize önce ne yapacağını öğretiyoruz. Sonra bedenimiz otomatik olarak uygulamaya başlıyor. Mesela araba kullanmak veya dans etmek gibi. Dans ederken düşünmezsiniz, bedeniniz ne yapacağını bilir. Yürümeye başladığımız zamanları hatırlamıyoruz ama hiç de kolay olmadı. Fakat şimdi nasıl yürüdüğümüzü bile bilmiyoruz. Yani düşünmüyoruz. Halbuki bedenimizi taşıyan bacaklarımız çok önemli.

Bugün dikkatimizi bacaklarımıza yönelterek kaslarımızı, ayak parmaklarımızı, hatta derimizi hissedeceğimiz bir yöntem anlatacağım. Bu yöntemi akşamları yatmadan önce uygularsanız hem günün yorgunluğunu üzerinizden atmış olursunuz, hem de şuur düzeyinizi yükseltebilirsiniz. Çünkü bu çalışmayı düzenli yaparsanız, farkındalığınız kendiliğinden gelişir. Üzerinize vücudunuzu sıkmayan rahat bir şey giyin. Akşam uyumadan önce rahat bir şekilde yere uzanın. (Yatağınızda da yapabilirsiniz fakat yer daha iyidir) Dikkatinizi bedeninize yöneltin ve gevşeyin. Daha önce anlattığım nefes tekniğini uygulayarak kolayca gevşeyebilirsiniz. Şimdi dikkatinizi ayak parmaklarınıza yöneltin ve çok yavaş hareketlerle parmaklarınızı içeri ve dışarı doğru bükün. Bu sırada parmaklarınızı oynatan adeleleri hissedin. Sonra bacağınızı yavaşça havaya kaldırmaya başlayın. Fakat bu hareketiniz o kadar yavaş olmalı ki, bütün kaslarınızı, kalçanızdan ayak parmaklarınıza, hatta beliniz ve omurganız, boynunuz ve başınıza kadar bütün adelelerinizin hareket ettiğini hissedecek kadar yavaş olmalı. Sonra aynı yavaşlıkta yere doğru indirin. Bir süre öylece kalın ve sonra diğer bacağınızla aynı işlemi tekrarlayın. (Yarın devam edecek)

Geri giden Merkür’ün marifetleri

Gelen mektupların arasında birkaç gündür garip dalgınlıklar yaptığından, tuhaf rastlantılardan söz edenler çoğaldı. Geri giden Merkür’ün suçu mu, diye soruyorlar. Geri giden Merkür, düşüncelerin derinleşmesine neden oluyor. Tabii bunun sonucunda pek çok karışıklık ortaya çıkıyor. Üstelik uyumlu etkiler bile komik dalgınlıklara neden olabiliyor. Mesela son derece dikkatli olan kızım bir ayağına başka, diğer ayağına başka bir ayakkabı giyip dışarı çıkmış. Spor ayakkabı olduğu için de fark etmemiş. Onun böyle bir dalgınlık yapması çok zor. Fakat geri giden Merkür, onun doğum haritasındaki Merkür’ü etkiliyor. Üstelik bu etki uyumlu olduğu halde aynı gün içinde sayısız hata yapıyor. Neyse ki, bunlar düzeltilir cinsten. Çünkü etki, uyumlu. Geçen gün bu köşede ‘Bitkilerin iyileştirici güçleri’ başlığı yerine ‘Ruh çağırma seanslarına dikkat’ adlı eski bir başlık giriyor. Nasıl olduğu anlaşılamayan dalgınlıklar meydana gelebilir. Bunlar geri giden Merkür’ün marifetleri.
Yazarın Tüm Yazıları