Rüyada görülen ünlüler ne anlama geliyor

 RUMUZ: ÜNLÜLER

Rüyalarımda sürekli sanatçı, politikacı, sporcu veya başka mesleklerden ünlü insanları görüyorum. Sizce ne anlama geliyor?

YORUM: Rüyalarımızda gördüğümüz ünlü insanlar, eğer günlük magazin programları veya medyadaki haberlerin etkisi ile gördüğümüz rastlantısal rüyalar değilse, rüyada gördüğümüz ünlü kişi bize ifade ettiği konu veya duygu paralelinde hayatımızın hangi köşesinin son dönemde ön plana çıktığı ile ilgili bize bilgi veriyor veya bizi uyarıyordur.

Nasıl yani mi? Brad Pitt, Angelina Jolie ile yakalanmış, kamera Jeniffer Aniston’a dönmüş kadıncağız kan revan içinde göz yaşlarına boğulmuş ve siz o günlerde rüyanızda bu üç isimden birisini gördünüz. Bu bir rastlantısal rüyadır, TV’deki yayın bitmiş, beyniniz günlük kayıtları yayına almıştır. Ancak bu olayın üzerinden çok uzun zaman geçti, sizin de bu üç isimden birisine fanatik bir hayranlığınız yok, ama bir kaç gündür rüyalarınızda bu kişileri görmeye başladınız. Peki neden? Bu sorunun cevabı bu kişilerin size anımsattıkları olaylar ve duygularla ilgilidir. O günlerde, eşiniz ya da erkek arkadaşınız sizi aldatıyorsa veya siz onu aldatıyorsanız ya da çevrenizde bu tür olayları yaşayan kişiler varsa bu rüya o nedenle görülmüştür. Veya erkek arkadaşınız Jolie, ya da kız arkadaşınız Pitt hayranıysa rüyanızın nedeni bilinçaltında ufak bir kıskançlık da olabilir.

Ya da gündemde ırkçılıkla ilgili olaylar fazlaca yer almaya başladıysa veya bir Kamboçya belgeseli seyrettiyseniz rüyanızda Angelina Jolie’yi görmüş olabilirsiniz mesela. Örneğin geçenlerde bir arkadaşım telefon etti, rüyasında Hakan Altun’u görmüş, genelde rock müzik dinler, çok fazla televizyon seyretmez ve gündemin hiç farkında değildir dolayısı ile rüyasına anlam veremeyip beni aramış. Ben de ona şu aralar sağlık durumunun nasıl olduğunu sordum, sürekli başağrısı yüzünden MR çektirmiş birkaç gün önce. Şimdi siz de anlamışsınızdır sanırım rüyanın sebebini. Hakan Bey’in yaşadığı şanssız olayı (Allah’tan olay çok hoş kapandı) tam olarak hatırlamayan arkadaşım ben söyledikten sonra "Evet yaa! Bilinçaltına bak!" dedi. Arkadaşımın beyni Hakan Altun’u, geçirdiği beyin rahatsızlığı ile hafızasına kaydetmişti.

Rüyalarda görülen ünlüler işte bu anlamlara geliyor. Yoksa hangimiz rüyalarımızda Chad Michael Murray ile tanışıp, ertesi günü kahve içmek istemezdi? Ama nerede? Nerede?
Yazarın Tüm Yazıları