Rüyada görülen renkler ne anlama geliyor

Hepimizin yaşamı kendi acı ve tatlı gerçeklerini barındırıyor içinde.

Tüm bakışlar hoş olana, kendinde olmayana ayarlı olduğundan doğru ölçümlemeler yapılamıyor hayatlar üzerinde. Oysa, herkes bakir doğaya, saf ruha, beyne ve yüreğe açılan gözlerle baksa hayata, daha da güzel kokacak çiçekler, kuşlar daha fazla sohbet edecek bağıra çağıra ve güneş yakacak ruhları topraktan neşe fışkırana kadar.

Evren tüm cömertliğini sundu gelen baharla yine. Umarım hepiniz sabah pencereyi açarken görebiliyorsunuzdur parlayan güneşte Tanrı’nın selamını ve aldığınız her nefeste şükrediyorsunuzdur damarlarınızdaki kanın akış hızı için, sonbaharın renkliliğine. Ve yine umarım rüyalarınız da birbirinden renklidir mevsim gereği.

Amerikalı bilim adamı Dr. W. Thribbs, rüyada görülen renklerin organizma üzerindeki etkileri üzerine uzun yıllar yaptığı araştırmalarda, günlük yaşamın benzer koşullarının farklı insanlarda aynı rüya sembolizasyonları ve aynı renk tonlarıyla ifade edildiği sonucuna varmıştır. Thribbs’e göre;

Mavi: İnsomnia (uykusuzluk), sinirlilik hali, hızlı organ hareketleri ve migren

Kırmızı: Felç, depresyon

Mor: Gerçeğe ulaşma, sürekli sorgulama, derin düşünce

Turuncu ve Sarı: Üst solunum yolu enfeksiyonları, kabızlık ve mide rahatsızlığı olan kişilerde ön plana çıkan rüya renkleridir.

Siz de rüyalarınızı yorumlarken günlük yaşamınızda renklerin üzerinizde bıraktığı etkileri bilinçaltı tecrübelerinizle örtüştürerek, rüyalarınıza hakim olan renklerin mesajlarını daha rahat yorumlayabilirsiniz. Rüyada görülen;

Kırmızı:
Savaş, tartışma, ihtiras, şiddet, eylem

Mavi: Bolluk, mutluluk, sağlık

Yeşil: Yaratıcılık, sanatçı ruhu, bilgelik, neşe, ruhani liderlik

Siyah: Kasvet, ölüm, mutsuzluk, kötülük

Beyaz: Aydınlık, boşluk, pasiflik, iyilik

Mor: Fedakarlık, dostluk

Gri: Endişe, korku, iç sıkıntısı anlamına gelir.

Şimdi siz de bırakın kendinizi. Öylece teslim olun evrene. Tek tek aydınlansın gölgeler yaşamınızda. Gökkuşağı tadında yudumlayın hayatı.

Rengarenk rüyalar başınızı döndürsün. Sevgi ile kalın...

NOT: Eski bir yazımdı, rüyalar ağırlıklı olarak renklerle ilgili gelince, toplu yanıt olması için, eski yazımı tekrar ettim. Umarım hoşunuza gider.
Yazarın Tüm Yazıları