Rüya lig başlıyor

Yıldızlar topluluğu Fenerbahçe Ülker ve tecrübeli Efes Pilsen’in favori olduğu ligde, Türk Telekom, Galatasaray Cafe Crown, Banvit ve Beşiktaş Cola Turka, üst sıraları zorlayacak diğer takımlar olarak görünüyor.

BU sezon "BEKO Basketbol Ligi" olarak oynanacak Türkiye Erkekler Basketbol Birinci’nde 2006-2007 sezonu bugün başlıyor. A Milli Takımımız’ın dünya altıncısı olması ve alt yapı milli takımlarımızın Avrupa şampiyonalarında başarılı bir sezon geçirmesi, basketbol camiamızın moralini yerine getirdi.

Hazırlık turnuvalarında tüm takımlarımız, belki de Dünya Şampiyonası’nın etkisinden olacak, savunma ağırlıklı ve maçın sonuna kadar mücadele eden görüntüler sergiledi. Bu durum ligimizi daha renkli yapacağı gibi, ligin yeni sponsoru BEKO’nun sağlayacağı maddi katkı da kulüplerimizi güçlendirecek ve sonuçta lig müthiş mücadelelere sahne olacak. Ligdeki takımları değerlendirecek olursak...

Fenerbahçe Ülker yıldızlar topluluğu

Kulübün kuruluşunun 100. yılını kutlayan Fenerbahçe yönetiminin, her branşta olduğu gibi basketbolda da şampiyonluğu hedeflemesi ve bu doğrultuda kadrosunu İbrahim Kutluay, Willie Solomon, Mirsad Türkcan, Ömer Onan, Ira Clark ve istikbalin en önemli oyuncularından Oğuz Savaş’la takviye etmesi, basketbolumuzda son yılların en önemli olayı oldu. Yıldızlar topluluğu bu kadronun başarılı olması için, tecrübeli antrenör Aydın Örs’ün oyuncuları dikkatli kullanması ve basketbolcuların da kendilerine tanınan dakikalarla tatmin olup, istenen performansı ortaya koymaları gerekiyor.

Efes Pilsen bildiğiniz gibi

Türk basketbolunun ekol kulüplerinden Efes Pilsen de 30. yılını kutluyor. Lacivert beyazlılar bu özel yılı ligde ve Avrupa’da başarılar kazanarak taçlandırmayı hedefliyor. Yeni transferleri Horace Jenkins, Drew Nicholas, Marcus Haislip, Cüneyt Erden ve genç Emre Bayav, Türkiye Kupası maçlarında vasat bir görüntü çizdi. Ancak, Kerem Gönlüm, Ermal Kurtoğlu ve Cenk Akyol’un Milli Takım’dan yeni gelmelerini, Marcus Haslip’in cezasını, Granger, Barış Ermiş ve Cüneyt Erden’in sakatlıklarını göz önüne alırsak, bu problemleri çözülmüş bir Efes Pilsen, ligde ve Avrupa’da yine fırtınalar estireceğinden şüphemiz yok.

Beşiktaş Cola Turka’nın işi zor

Murat Didin yönetimindeki siyah beyazlı takım geçen yılki gücünde değil. Yeni transferleri Aubrey Reese, Jamel Thomas, Djuro Ostojic, Barış Güney, Cevher Özer, Arda Vekiloğlu ve Levent Bilgin ile ligin zirvesine oynamaları zor.

Banvit, renk katacak

Bandırma ekibi, yeni antrenörü Mete Babaoğlu ile yeni bir sisteme geçiyor. Transfer ettikleri Damien Kinloch, Marque Perry ve Bekir Yarangüme, şimdiden takımın parçası olmuş durumdalar. Banvit’in, ateşli ve centilmen seyircisiyle birlikte bu sezon da lige büyük renk katacağına inanıyorum.

Türk Telekom yine iddialı

Başkent ekibi bu sezon da oldukça güçlü ve iddialı bir kadro kurdu. Yeni transferleri Igor Milicic, Muratcan Güler, Alper Yılmaz, Derrick Alston, Jan Jagla ile Ercüment Sunter, ligin zirvesini zorlar.

Alpella, ligin sürpriz takımı

Ülker, ligdeki diğer takımlara sponsor olup kendini nadasa çekti. Antrenörlüğünü Ülker alt yapısından Türk basketboluna değerli oyuncular yetiştiren Alaeddin Yakan’ın yaptığı Alpella, genç bir kadroya sahip. Doğrusu bu takımın alacağı dereceyi ben de merak ediyorum.

G.Saray Cafe Crown bu sezon daha güçlü

Geçen sezonun şampiyon takımının antrenörü Murat Özyer’i transfer eden ve menajerliğe de Recep Şen’i getiren sarı kırmızılı kulüp, Ülker desteğini de alınca iddialı bir konuma geldi. Mithat Demirel, Darrel Mitchell, Tufan Ersöz, Tolga Tekinalp, Murat Kaya, Jerome Holman, Gllen McGovan ve Cemal Nalga ile kadrosunu takviye eden G.Saray’ın başarılı olabilmesi, oyunculararası uyumun sağlanmasına bağlı.

Tekel, mucize peşinde

Kulüp yönetiminin son anda lige katılma kararı alması, antrenör Serdoğan Ersözlü’yü zor durumda bıraktı Kadrosunda yabancı oyuncu bulunmayan sarı siyahlılar, Türk basketbolcularla mücadele ediyor. Bu şekilde lige devam ederlerse misafir takım olurlar.

Darüşşafaka hedef küçülttü

Daçka bu sezon bütçesini küçülttü. Antrenörlüğe alt yapıdan Altar Tunçkol’u getiren yeşil siyahlılar, Erdem Türetken, Fırat Eser, Sinan Güler, Marco Kilingsworth, Henry Dobie gibi oyuncularla mütevazı bir kadro kurdu. Darüşşafaka, ligi iyi bir yerde bitirmek istiyorsa, kendi ayarındaki takımlarla sahasında oynayacağı maçları kazanmak zorunda.

Pınar Karşıyaka inanmalı

Yeşil kırmızılılar Avrupa Şampiyonu Yıldız Milli Takım’ın antrenörü Levent Topsakal’ı transfer ederek değişik bir sisteme geçti. Yabancılar dahil genç bir kadro oluşturan Topsakal, kendi basketbol felsefesiyle Pınar Karşıyaka’yı bir yerlere getirmeye çalışacak. Yeşil kırmızıların başarılı olabilmesi, oyuncuların antrenörlerinin oynatmak istediği sisteme inanmalarından geçiyor.

Beykoz yenilendi

Sarı siyahlı kulüp bu sezon da antrenörünü ve menajerini yeniledi. İhsan Bayülgen ve Zeki Can Beykoz’u ligde tutmaya çalışacaklar. Kulüp başkanı Zeki Aksu maddi sorunları aşabilirse, sarı siyahlılar umulmadık başarılar elde edebilirler.

Mersin umut veriyor

Güney kulübü, menajerliğe Necip Kapanlı’yı, antrenörlüğe de Hakan Demir’i getirdi. Hakan Demir senelerce Efes’te elde ettiği tecrübelerle, Mersin temsilcisini, derli toplu, sert savunma yapan ve her takımla başa baş oynayacak ekip haline getirmiş. Maçın büyük bölümünde oyunu zorluyorlar, ancak son bölümlerde çözülmeler yaşıyorlar. Menajer Necip Kapanlı bu takıma maddi sorunlar yaşatmaz, Hakan Demir de bu teknik problemleri çözerse, basketbolseverlerin beğeneceği bir takım ortaya çıkar.

OYAK Renault pota altında kısa kalıyor

Yeniden lige dönen Bursa ekibi, antrenörü Yücel Platin ile ligde kalma mücadelesi verecek. Türkiye Kupası eleme maçlarında seyrettiğim Oyak Renault’nun tek eksiği pota altında kısa kalması. Mücadele ve savunma olarak bizden olumlu not alan sarı siyahlı kulübün elde edeceği başarı, bütçesiyle doğru orantılı olacak.

TOFAŞ, çok can yakar

Deneyimli başkan Efe Aydan, idareci Coşkun Teziç ve antrenör Tolga Öngören ile eski günlerini arayan Bursa ekibi, Türkiye Kupası eleme maçlarında enteresan bir görüntü çizdi. Fenerbahçe Ülker’i uzatmada yenen, buna karşın Beşiktaş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne mağlup olan Tofaş, bu ligde çok takımın canını yakar.

CASA TED Koleji’nin hedefi orta sıralar

Senelerce Ankara’nın 1 numaralı takımı olan TED Kolejliler, bu kez güçlü bir sponsor desteğiyle Birinci Lig’e döndü. Türkiye Kupası eleme maçlarında Efes Pilsen ile birlikte gruptan çıkan CASA TED Koleji, Ankara seyircisinin desteği ile ligde ortalarda yer alır.

Selçuk Üniversitesi’ne takviye yapılması şart

Son anda Birinci Lig’e çıkan Konya ekibi, Hakan Yavuz’un antrenörlüğünde iyi işler yapacak gibi gözüküyor. Ancak, kenardan gelen oyuncuların tecrübesizliği ve yetersizliği, Yavuz’a büyük problemler yaşatacak. Mütevazı bütçesiyle ligde kalmaya çalışacak Selçuk Üniversitesi’ne Konya halkının sahip çıkması lazım.
Yazarın Tüm Yazıları