Rütbeli askerler arıyor

Güncelleme Tarihi:

Rütbeli askerler arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 16:09

Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerleri yakalamak için başlatılan arama çalışmaları havadan, karadan ve denizden sürüyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatilini geçirdiği otele düzenledikleri saldırının ardından ormanlık alana kaçan ve henüz yakalanamayan 17 darbeci askerin arama çalışmaları kapsamında, Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığından özel yetiştirilmiş, tamamı rütbelilerden oluşan askerler, darbecilerin Yunanistan'ın Simi Adası'na kaçma ihtimali ve bölgedeki vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine, söz konusu adaya yakın Lindos ve Bencik koylarında arama çalışmaları yürütüyor. 

Arama çalışmalarına, içinde SAT komandoları bulunan helikopter de havadan destek veriyor. Sahil güvenlik botları ise Simi Adası ile Bozburun ve Datça koylarını denizden ısıya duyarlı kameralarla tarıyor. Askerler, koylarda mayın detektörleriyle de arama yapıyor.

Ormanlık ve dağlık alanlardaki çalışmaları, Muğla Asayiş Komando ve Özel Kuvvetler Komutanlığı ile Polis Özel Harekat ekipleri sürdürüyor.
İkişerli gruplara ayrılarak araziye dağıldıkları tahmin edilen darbeci askerlerin, yüzerek yakınlardaki insansız adalara çıkmış olabilme ihtimali de değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!