Rusya’dan vizede yumuşama adımı

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan vizede yumuşama adımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 20:03

RUSYA Dışişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016 tarihinden bu yana Türk vatandaşlarına uygulanan vizelerde yumuşama adımını atmaya hazır olduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin’in bir araya geleceği Soçi zirvesine bir hafta kala vizelerde kolaylık açıklamasını yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, “Rusya Dışişleri Bakanlığı olarak Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını ele aldık. Bu alanda ciddi adımlar atmaya hazır olduğumuzu teyit ediyoruz. Hizmet pasaportu taşıyan Türk vatandaşlarını, özellikle Rusya’da kurulu işi bulunan iş adamlarını ve havayolu şirketlerinin personelini vize formalitelerinden ciddi ölçüde kurtarmayı düşünüyoruz” dedi.

PÜRÜZLER GİDERİLEBİLİR

Rusya ile Türkiye arasında 24 Kasım 2015 tarihinde patlak veren uçak krizi öncesine kadar iki ülke vatandaşları Rusya, Türkiye arasında vizesiz gidip gelebiliyordu. Rus jetinin Suriye sınırı yakınlarında vurularak düşürülmesinde sonra 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere Rusya tek taraflı vizesiz rejimi sona erdirmişti. Rusya’nın başkenti Moskova’da 10 Mart tarihinde yapılan Üst Düzey İşbirliği Konseyi zirvesinde ise uçak krizinden miras kalan tüm yaptırım ve engellerin kaldırılması gereği Erdoğan ve Putin tarafından ilke olarak kabul edilmişti. Moskova’daki siyasi gözlemciler 3 Mayıs tarihinde Soçi’de gerçekleşecek Putin-Erdoğan görüşmesinde sadece vize konusunda değil, ikili ticarette bir dizi pürüzün giderileceği görüşünü dile getiriyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!