Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 13:19

Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Ankara ile Moskova arasında çıkan kriz sürerken, Rusya'dan ilginç bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, "Rusya, Türkiye ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi umuyor" diyen Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ülkesinin Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarının "aynı zamanda Türkiye'nin sınırlarının korunmasını amaçladığını" öne sürdü.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye'nin korunmasına destek olmak için yaptığımız eylemler, Türkiye'nin sınırlarını da kapsayan bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunuyor. Bu eylemlerin içinde Suriye'deki hava operasyonlarımız da var" ifadesini kullandı.

Peskov ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan doğalgaz alımından vazgeçilebileceğine dair açıklamasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e iletildiğini belirtti ve “Biz geleneksel olarak Türkiye’ye büyük önem veriyoruz ve samimi olarak aramızdaki iyi ilişkinin devam etmesini istiyoruz. Beklentimiz ülkelerimiz arasında diyaloğun önceden planlandığı biçimde sürmesi. Ülkelerimizin liderleri Putin ile Erdoğan’ın belirlediği hedeflere ulaşmak istiyoruz. Çünkü aramızda iyi ilişki olması iki ülkenin de çıkarınadır” dedi.

Haberin Devamı
ERDOĞAN: RUSLAR YAPMAZSA BAŞKASI YAPAR

Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler, Rusya'ya ait savaş uçaklarının hafta sonunda Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerilmişti.

“KÖTÜLEŞMESİ İÇİN NEDEN GÖRMÜYORUM”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise Türk-Rus ilişkilerinin kötüleşmesi için neden görmediğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Zaharova, sorulan bir soru üzerine, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin, özellikle ekonomik işbirliğinde bazı zorluklar yaşanması ve kötüleşmesi için herhangi bir neden görmüyorum. Türk-Rus ilişkileri oldukça dinamik bir şekilde ilerliyor" dedi.

Zaharova, Türkiye ve Rusya arasındaki diyalog kanallarının açık olduğunu belirterek, "Bu olmasaydı bazı yanlış anlaşılmalar olabilirdi ama biz sıkı temas halindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!