Rusya'da okuyan Türk öğrencinin sırasına bırakılan kağıt uçağın düşündürücü öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Rusyada okuyan Türk öğrencinin sırasına bırakılan kağıt uçağın düşündürücü öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 17:36

Türkiye ile Rusya arasında uçak kriziyle tırmanan gerilim, iki ülkenin vatandaşlarının ilişkilerine de yansıyor. Rusya'nın St. Petersburg kentinde öğrenci olan İbrahim Özkaya başından geçenleri "Dört senedir Rusya'da yaşadığım en zor gündü" diyerek anlatıyor…

Haberin Devamı

Rusya’ya ait savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin ardından Ruslar, Türkiye’ye tepki gösteriyor.  Son 48 saattir Rusya’daki Türk diplomatik temsilcilikleri önünde saldırıya varan protesto gösterileri düzenleniyor. Ayrıca Türk turistlerin Rusya’ya girişinde de büyük zorluklar çıkarılıyor.

Dört senedir Rusya’da üniversite öğrencisi olan İbrahim Özkaya, gerilimin ülkede yaşayan Türklere nasıl yansıdığını açıkça ortaya koyan bir olay yaşadı. 

Rusyada okuyan Türk öğrencinin sırasına bırakılan kağıt uçağın düşündürücü öyküsü

St.Petersburg'daki Herzen Devlet Pedagoji Üniversitesi'nde 3'üncü sınıf öğrencisi olan Özkaya, hurriyet.com.tr'ye gönderdiği e-posta ile yaşadıklarını anlattı:

Haberin Devamı

“Bugün 4 yıllık Rusya hayatımın en zor günüydü. İnsanlara ne kadar kendini tanıtırsan tanıt, ne kadar kendini sevdirirsen sevdir. Böyle bir olay, bir günde yıllarca geriye götürebiliyor. İnsanların size bakışları bir anda değişebiliyor. Olaydan sonra, okula gittiğimde bugüne kadar gayet iyi arkadaşlık kurduğum Rus sınıf arkadaşımın olayı bana sorduklarında nasıl cevap vereceğimi, nasıl yaklaşacağımı düşündüm. Sokaklarda, gazetelerde, televizyonlarda, bütün Rusya'da bu olay konuşulduğu gibi, tabii ki bugün üniversitedeki derslerin ana gündemi bu olay oldu. Sessiz kaldım. Hiçbir yorum yapmadım. Öğle arası için sınıftan çıktım, döndüğümde ise oturduğum sıramda bu kağıttan yapılan uçağı buldum. Şaşırdım, üzüldüm. Onları da anlamaya çalıştım. Bugüne kadar gerçekten iyi komşu, hatta dost olan iki ülkenin bugünkü haline gerçekten çok üzüldüm. Umarım bu günler gelir geçer. Rus-Türk dostluğu, kardeşliği ilelebet devam eder. Rusya-St. Petersburg'dan sevgilerle...”

Rusyada okuyan Türk öğrencinin sırasına bırakılan kağıt uçağın düşündürücü öyküsü

Önceki gün Moskova'da Türk Büyükelçiliği önünde yaşanan protesto gösterilerinde bina önüne kağıttan uçaklar bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!