Rusya'da sel felaketi: 152 ölü

Güncelleme Tarihi:

Rusyada sel felaketi: 152 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 00:00

Türkiye'nin canını yakan aşırı yağış ve sel, Rusya'nın Karadeniz sahillerini de tehdit ediyor. Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde şiddetli yağış ve sel sebebiyle en az 152 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Rusya'nın İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 152'ye yükseldi. Naaşlardan 139'unun Krimsk kentinde bulunduğu açıklandı.

29 bin kişinin elektriksiz kaldığı ve doğalgaz sıkıntısının yaşandığı afet bölgesine giden devlet başkanı Vladimir Putin, olay yerinde incelemelerde bulundu ve felaketi "tsunami kadar kuvvetli" ifadesiyle değerlendirdi.

126'sı çocuk 1000 kişi, sel bölgesinden başka yerleşim yerlerine sevk edildi. 5185 ev sular altında kalırken, 254 evin kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Gelendzhik kentinde ise yüksek gerilim hattından kopan bir kablonun suya düşmesiyle bir selzedeyi elektrik çarptı. Akıma kapılan kişi, onu kurtarmaya çalışan dört vatandaşla birlikte hayatını kaybetti.

RUSYA'DA SEL FELAKETİ / FOTO GALERİ

AFP'ye konuşan Rus polis sözcüsü Igor Zhelyabin, Krasnodar'da Cuma gününden bu yana süren yağışların neden olduğu selden 13 bin kişinin etkilendiğini söyledi.

Sahil kasabası Krımski'de 88 kişinin cesedine ulaşıldığını belirten Zhelyabin, yine Karadeniz kıyısındaki Gelencik'te dokuz, Novorosiski limanında ise iki kişinin öldüğünü ifade etti.

/images/100/0x0/55eb143cf018fbb8f8a9a8c6

Can kaybının artmasının beklendiğini söyleyen Zhelyabin, "Kurtarma çalışmaları sürüyor. Her geçen saat ulaşılan ceset sayısı artıyor" diye konuştu.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, sel mağdurlarına yardımcı olunması bir komisyon kurdu.

RUSYA'YI DA SEL VURDU / WEB TV

9 TEMMUZ YAS GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Rusya'da yaşanan sel felaketi ve Rus yolcuları taşıyan otobüsün Ukrayna'da devrilmesi nedeniyle 9 Temmuz "Yas Günü" ilan edildi.

Kremlin Basın Servisi'nden yapılan açıklamaya göre, tüm Rusya'da ve Rusya'nın yabancı ülkelerdeki temsilciliklerinde 9 Temmuz "Yas Günü" ilan edildi. Bu tarihte, bayraklar yarıya indirilecek ve televizyonlarda eğlence programları yayımlanmayacak.

Rusya'nın Krasnodar bölgesinde meydana gelen sel felaketinde 150 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi evsiz kaldı.

Rus yolcuları taşıyan otobüsün Ukrayna'da devrilmesi sonucunda ise 14 kişi hayatını kaybetti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!