Rusya'da karakola intihar saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Rusyada karakola intihar saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 11:26

Rusya'nın güneybatısındaki Stavropol bölgesinde bulunan bir karakol, üç intihar bombacısının saldırısına hedef oldu.

Haberin Devamı

Novoselitskiy köyündeki bir polis merkezine girmeye çalışan üç intihar bombacısı, giriş kapısına yakın bir noktada üzerlerindeki bombaları patlattı.

Haberin Devamı

Sergey Karamişev adlı üst düzey polis yetkilisi, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Sabah toplantı yapıyorduk. O sırada beş patlama sesi duyuldu. Üç bombacı kendini patlattı" dedi.

Patlamalardan birinin el bombası atılması sonucu yaşandığı bildirildi. Beşinci patlama sesinin kaynağı ise bilinmiyor.

Bir polis sözcüsü ise üç saldırgandan sadece birinin kendini patlatarak öldüğünü, diğer iki saldırganın ise polis tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

SADECE SALDIRGANLAR ÖLDÜ

RİA haber ajansına göre, patlamalarda intihar bombacılarının dışında ölen ya da yaralanan olmadı.

Hürriyet Gazetesi Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu, saldırıların ardından Rusya’nın güney bölgelerinde ve başta Stavropol şehri olmak üzere civar kentlerdeki tüm kamu kuruluşlarının kapatıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

RİA ajansı, Stavropol şehrinde tüm okulların ikinci bir emre kadar kapatıldığını ve halka evlerini terk etmemeleri konusunda uyarıda bulunulduğunu duyurdu.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, saldırının arkasındakilerin kim olduğunu anlamak için çabaların sürdüğünü belirtti.

Peskov, "Bu bir terör tehdidi ya da çete işi mi, bu sorunun yanıtını vermek şu şartlar altında zor" dedi.

ÖNCEKİ SALDIRILARI IŞİD ÜSTLENMİŞTİ

Stavropol bölgesi, Kuzey Kafkasya yakınında yer alıyor. Kuzey Kafkasya'da bulunan Dağıstan'da son bir ay içinde polis kontrol noktaları ve karakollara iki kez saldırı düzenlenmişti. Bu saldırıları terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!