Rusya: Suriye ordusu Türkiye ile anlaştığımız geçici sınıra ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Rusya: Suriye ordusu Türkiye ile anlaştığımız geçici sınıra ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 18:12

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriyeli muhalif unsurların El Bab'a girdiği saatlerde Rusya'dan son dakika haberi geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye ordusu, Türkiye ile daha önce kararlaştırılan geçici sınır çizgisine ulaştı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olan stratejik öneme sahip El Bab bugün Türkiye'nin desteklediği unsurlar batıdan girerken, Suriye rejimine bağlı güçler de kasabanın 1 km. güneyindeki Tadif'i ele geçirdi.

Akşamüstü Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye ordusunun Tadif'te 650 DEAŞ'lı teröristi, iki tankı, dört zırhlı personel taşıyıcıyı, 18 ağırlı silahlı arazi aracını etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Açıklamanın şu cümlesi de dikkat çekti: "Başarılı Tadif operasyonuyla Suriye hükümet kuvvetleri, Türkiye ile daha önce anlaşmaya varılan ve ÖSO ile geçici sınırı belirleyen çizgiye ulaşmış oldu" dedi.

Rusya, çatışmadaki tarafların nerede duracağını belirleyen ve "demarkasyon çizgisi" olarak da bilinen geçici sınır hattı konusunda Ankara ile varılan anlaşmanın detaylarına değinmedi.

Haberin Devamı

Ancak DEAŞ bölgesine doğru kuzeyden ilerleyen Fırat Kalkanı güçleri ile güneyden gelen rejim güçlerinin bugün itibariyle bulundukları konuma bakıldığında, bu geçici sınırın M4 Karayolu olabileceği görülüyor.

Rusya: Suriye ordusu Türkiye ile anlaştığımız geçici sınıra ulaştı

Bu karayolu, doğuda DEAŞ'ın kalbi Rakka ile batıda muhaliflerin geçen yıl sonu tahliye ederek rejim güçlerine bıraktığı Halep'i birbirine bağlıyor. El Bab da bu iki kent arasında stratejik bir konumda bulunuyor.

TSK ve Esad güçlerinin El Bab'a aynı anda girmesi durumunda çatışma riskinin artacağı belirtilmişti. Son açıklama, Esad'ın Moskova'ya, Türkiye'nin kontrolündeki bölgeye doğru daha fazla ilerlememe sözü verdiği şeklinde yorumlandı.

Bu arada Türkiye tarafından terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak görülen YPG'nin de Rakka'ya yaklaştığı bildiriliyor.

Suriye’deki Kürt kaynaklara dayanan Rus haber ajansları, YPG’nin Ebu Talal, Şanina ve Tal Mahlas köylerini de aldığını, DEAŞ'ın sözde başkentine sadece 5 km mesafede bulunduklarını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!