Rusya ile sorunlar sürüyor, rahatsızız

Güncelleme Tarihi:

Rusya ile sorunlar  sürüyor, rahatsızız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 20:39

TÜRKİYE, enerji, sağlık, metalürjide yüksek teknoloji üretimi yapan dünya devlerine ‘sınırsız teşvikle’ yatırım daveti yaptı.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, büyük yatırımcılara proje bazlı teşviklerden yararlanmaları için çağrıda bulunduklarını belirterek, “Birçok alanda yüksek teknoloji üreticilerine davette bulunduk, çok güzel görüşmelerimiz var” dedi. Rusya ile ihracatta ve taşıma kotalarında sorunların devam ettiğini belirten Zeybekci, “Türk TIR’ları hala çalışamıyor, personelin vize sıkıntısı sürüyor. Sonuç alacağımızı ümit ediyorum ama rahatsızız” dedi. Bir grup gazeteciyle sohbet toplantısında bir araya gelen Zeybekci, her bir yatırımcının ihtiyacına göre verilecek proje bazlı teşvik uygulaması için dünya devlerine Türkiye’de yatırım davetinde bulunduklarını söyledi. Zeybekci, görüşmelerin devam etmesi dolayısıyla firma ismi vermedi. Zeybekci, Rusya’nın Türk ürünlerinden bazılarına yönelik ambargosunun devam etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Zeybekci, “Domates, üzümden tutun da sebze meyve ihracatında henüz açılma olmadı. Araya noel tatili girdi. Şimdi ilk işimiz bu konuyu takip etmek olacak” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 15’İ YERLİ PARAYLA

Zeybekci, İran ile tercihli ticaret anlaşması kapsamındaki ürün sayısını 265’ten 400’e çıkarılması için görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, “100’e yakın üründe uzlaşma var. İlgili bakanlarla mutabakatımız var. Geçen hafta tercihli ticaret anlaşmasının genişletilmesi konusunda güzel şeyler söyleyecektik, ama İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin ziyareti iptal olunca son noktayı koyamadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!