Rusya iki yeni üs kurdu

Güncelleme Tarihi:

Rusya iki yeni üs kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 23:21

IHS Jane’s askeri dergisinin yayınladığı uydu görüntülerine göre Rusya, Suriye’de Esad ailesinin memleketi Lazkiye’de iki yeni askeri tesis kurdu.

Haberin Devamı

ALMAN Spiegel dergisinin internet sitesi Rusya’nın Suriye’nin kuzeybatısındaki askeri varlığını daha artırdığını bildirdi. Amerikan askeri dergisi IHS Jane’s’in uydu görüntülerine yer veren Spiegel, liman kenti Lazkiye’nin kırsalında Rusya’ya ait iki adet daha üs göründüğünü bildirdi. 13 Eylül’de kaydedilen görüntüler Sanobar askeri üssü ile Istamo adlı silah ve cephane deposunu gösteriyor. Sanobar adlı üste Suriye ordusunun yerleştirdiği uçaksavar topları görülebiliyor. Bu üste kısa süre önce getirilmiş Rus ordusuna ait askeri taşıtlar ve çadırlar bulunuyor. Bu iki yeni üs Lazkiye’nin birkaç kilometre uzağında yer alıyor. Rusya, bölgedeki hava üssüne geçtiğimiz haftalarda 28 savaş uçağı, 15 helikopter ve 9 tank konuşlandırmıştı. Dergi, Istamo’da ise görünüşe göre arazinin daha geniş bir alanının ilave birimler için düzleştirildiğini yazdı. 

Haberin Devamı

KERRY: SURİYE’Yİ GÖRÜŞÜRÜZ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile Suriye’yi görüşmeye hazır olduklarını, Moskova’nın da buna hazır olmasını umduğunu söyledi. Rus Sputnik sitesinin haberine göre Kerry, “Görüşmelere derhal başlamaya hazırız. Bunu birkaç gün sonra New York’ta görüşürüz” dedi. New York’ta BM Genel Kurulu toplantıları başlıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!