Rusya Dışişleri Bakanlığı: Adli bir vaka siyasileştirildi

Güncelleme Tarihi:

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Adli bir vaka siyasileştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 15:46

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere'de bağımsız soruşturma komisyonunun eski KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun Londra'da öldürülmesiyle ilgili yayımladığı raporun siyasi baskılarla hazırlandığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Zaharova yaptığı yazılı açıklamada, "Maalesef adli bir vaka siyasileştirildi ve ikili ilişkilere gölge düşürüldü" ifadelerini kullandı.

Eski KGB ajanı Litvinenko, yazdığı kitaplarla Rus istihbaratını ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'i çok sayıda yasa dışı faaliyetlere karışmakla suçlamıştı. Ülkesinden kaçarak İngiltere'den siyasi sığınma alan Litvinenko, Rusya'da üretilen Polonyum 210 isimli radyoaktif bir madde ile zehirlenmiş ve Londra'da hayatını kaybetmişti.

İngiltere'de bağımsız soruşturma komisyonu, Putin'in, Litvinenko'nun Londra'da öldürülmesini “muhtemelen onayladığı” sonucuna varmıştı.

MAL VARLIKLARI DONDURULACAK

Öte yandan İngiliz hükümeti, Alexander Litvinenko'nun ölümüyle ilgili yayınlanan raporun ardından eski Rus ajanının ölümünden sorumlu tutulan Dimitri Kovtun ve Andrei Lugovoy'un mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!