Rusya basının ilgisinden memnun

Güncelleme Tarihi:

Rusya basının ilgisinden memnun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 12:18

Rusya basının ilgisinden memnun

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN’da devam eden 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’na en geniş kafileyle katılan Rusya, Kursk Bölgesi İşitme Engelliler Spor Başkanı Aleksandr Vitasovich Kachergis, Türk basınının oyunlara ilgisi sayesinde, sağır toplumuyla ilgili farkındalığın arttığını söyledi.

2014’te Sochi’de düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları’nda meşaleyi taşıma onuru da yaşayan eski milli atlet Aleksandr Vitasovich Kachergis, Türk basınının ilgisinden çok memnun olduklarını belirterek “Bu oyunlara kadar basındaki yerimiz sınırlıydı. Oysa Samsun’a gelen basın mensuplarının ilgisi ve sağır toplumuyla ilgili yaptıkları haberler sayesinde, bu konudaki farkındalık arttı” dedi.

Sporun bir yaşam biçimi olduğu da sözlerine ekleyen Kachergis, “Özellikle sağırlar için, bizdeki eski şarkıda söylediği gibi ‘Spor hayatın tamamıdır’. Çünkü onlar spor sayesinde kendilerini daha iyi ve doğru bir şekilde ifade edebiliyorlar. İster uyuşturucu olsun ister alkol olsun kendilerini bütün kötü alışkanlıklardan arındırıyorlar. Kendilerini sağlam ruhlu güzel insanlar olarak yetiştirebiliyorlar” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!