Rusya: BaÄŸdadi ölmüÅŸ olabilir

Güncelleme Tarihi:

Rusya: Bağdadi ölmüş olabilir
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 10:15

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de mayıs ayının sonunda Rus savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında DEAŞ'ın lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin ölmüş olabileceğini duyurdu. DEAŞ'ın üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantının hedef alındığı ifade edilirken, Bağdadi'nin yanı sıra terör örgütü DEAŞ'ın çok sayıda üst düzey yöneticisinin de ölmüş olabileceği ifade edildi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konu ile alaka bilgilendirdiği ifade edildi. Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın açıklamasını doğrulayan herhangi bir delil bulunmadığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, DEAŞ lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin Rus hava güçlerinin 28 Mayıs'ta Rakka'da düzenlediği bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceği belirtildi.

Rus haber ajanslarında yer alan ve savunma bakanlığı açıklamasına dayandırılan habere göre önde gelen DEAŞ liderlerinin toplantısını hedef alan hava saldırısının bulunduğu alanda Bağdadi de bulunuyordu. 

Rusya: Bağdadi ölmüş olabilir

ABD: Ä°DDÄ°A DOÄžRULANMADI

Açıklamada, "Muhtelif kanallar tarafından kontrol edinilen bilgiye göre, hava saldırılarında bertaraf edilen DEAŞ'ın lideri Ebu Bekir el Bağdadi de toplantıda bulunuyordu" ifadesi bulundu. ABD ise Rusya'nın iddiasının henüz doğrulanmadığını duyurdu. 

Haberin Devamı

10 DAKİKA SÜRDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, DEAŞ militanlarının Rakka'dan çıkarılmasını tartışan örgüt liderlerinin toplantığı komuta merkezine, Rus güçleri tarafından hava saldırı düzenlendi. 28 Mayıs gecesi düzenlenen operasyona ilişkin açıklamaya göre, TSİ 00.35'de başlayan ve 10 dakika süren hava saldırısında DEAŞ'ın sözde 'askeri konseyi'nde yer alan üst düzey komutanlar ile 300 militanı öldürüldü.

"PUTÄ°N'E DÃœZEYLÄ° BÄ°LGÄ° SUNULUYOR"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Bağdadi'nin Rus hava güçleri tarafından öldürülmüş olabileceği bilgisinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletilip iletilmediği sorusuna yanıt verdi. Putin'in başkomutanı olduğunu anımsatan Peskov, "Rusya Savunma Bakanlığı, Putin'e düzenli olarak rapor sunuyor" dedi.

Â

Rusya: Bağdadi ölmüş olabilir

SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR

 

BAKMADAN GEÇME!