Rüştü kurtardı

İLK 45 dakika gamsız, ruhsuz, iki pas yapamayan bir Fenerbahçe vardı sahada. İki pası bir arada yapamayan, kalesinde çok sayıda pozisyon veren sarı lacivertlilerin imdadına kaleci Rüştü yetişti. İki tane yüzde yüzlük pozisyonda gole engel olan Rüştü, yenilgiyi önleyen isimdi.

Fenerbahçe’nin geriye düştüğü 56. dakikaya kadar tek pozisyonu bile yok. Bu arada Rüştü, 50. dakikada karşı karşıya mutlak bir golü daha önledi. Yediği gol, Fener’i canlandırdı. O koşmayan, mücadele etmeyen Fenerbahçe, birden canlandı, koşmaya başladı.

Fenerbahçe’nin ilk yarıda sol kanadında Deniz ve Tuncay’ın hiçbir becerisi yoktu. İkinci yarıda Ümit sola geçince Tuncay’ın verimi de arttı. Tuncay, çok etkili oynamaya başladı, takımın en iyisiydi. Sarı lacivertliler, ikinci devre daha fazla risk aldı ve bir sürü de gol pozisyonuna girdi.

İlk yarıda kanatlarda etkili olamayan Fenerbahçe, ikinci 45 dakikada neredeyse 30 tane orta yaptı. Ortalar gollük pas olmayabilir. Ancak, Fener bu şekilde gol aradı.

2. yarı canlandılar

Fenerbahçe’nin attığı golde, o ana kadar başarılı olan kaleci Zdravkov, topu çıkartabilirdi. Ancak, daha sonra kırmızı kart görüp oyundan çıkan Yasin, topa hamle yapınca Zdravkov elini çekti ve gol de böyle oldu.

Beraberlik golünden sonra istenen ve beklenen Fenerbahçe ortaya çıktı. Sağlı sollu ataklarla oyunu rakip alana yıktılar, topu ayaklarından çabuk çıkardılar. Bu arada Rizesporlu futbolcular, Fenerliler’i faulle durdurmaya başladılar. Bunun sonucu olarak da bir kişi eksildiler.

Maçın ilk yarısında mükemmel oynayan bir Rizespor vardı sahada. Orta sahada oyunun kontrolünü elinde tutan, gol pozisyonuna giren taraf yeşil mavililerdi. Fener’in beraberlik golü ve ardından gelen baskısı Rizespor’un demoralize olmasına neden oldu. Herhalde rakiplerinin bu kadar değişeceğini düşünmediler.

Fenerbahçe, birinci devrede lidere, hatta bir 1.Lig takımına yakışmayacak bir futbol oynadı. Rüştü hariç sahadaki her sarı lacivertli futbolcu gezindi durdu. Ne bir şut, ne de yardımlaşma... Son yarım saatte ise çok değiştiler.

İlk devre olmayan Anelka da diğer takım arkadaşları gibi ikinci devrede çok gayretliydi.
Yazarın Tüm Yazıları