Rüştü Dublin’de devleşti

Güncelleme Tarihi:

Rüştü Dublin’de devleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

A Milli Takımımız'ın tecrübeli kalecisi, İrlanda karşısında en az 5 tane yüzde yüz gol pozisyonunda olağanüstü kurtarışlar yaptı.

Harika oynadı

Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilme yolundaki tek engel olan İrlanda Cumhuriyeti ile dün oynadığımız maçın kahramanı hiç şüphe yok ki kaleci Rüştü'ydü. Olağanüstü bir maç çıkaran tecrübeli kaleci en az 5 tane yüzde yüz gol olacak pozisyonda başarılı kurtarışlar yaptı.

İlginç pankartlar

Çok sıkı güvenlik önlemleri altında karşılaşmayı izleyen Türk taraftarların stada astıkları pankartlardaki sözler büyük ilgi çekti. En çok dikkati çeken pankartlar şunlardı: ‘‘Zaferimizi yaz Dublin'de, haydi büyük Türkiye’’ ve ‘‘Kuzey Kıbrıslı arkadaşlar, iyi şanslar Türkiye.’’

Boğaz'ın boğası

Dün, Dublin'de yayınlanan gazeteler, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nı zorlu bir sınavın beklediğini ifade ederlerken, A Milli Takım'ın en büyük silahı olarak şimdiye dek milli maçlarda 26 golü bulunan ve ‘‘Boğaz'ın Boğası’’ olarak nitelendirdikleri Hakan Şükür'ü gösterdiler.

Statta nostalji

1967'de, Ankara'da İrlanda'yı 2-1 yenerek, bu ülkeye karşı tek galibiyetimizi alan o dönemin milli takım futbolcuları, karşılaşmayı Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak stattan izlediler.

Ümitler

perişan oldu

POLONYA ile önceki gün yaptığı ilk baraj maçını 2-1 kaybeden Ümit Milli Takım, organizasyon hatasının kurbanı oldu ve İzmir'e gidemedi. Daha önce belirlenen programa göre kafile, Poznan'dan direkt olarak maçın oynanacağı İzmir'e geçecekti. Ancak organizasyonu gerçekleştiren Burhan Satır'ın yaptığı keyfi uygulama ile kafile İstanbul'a geldi. Satır'ın, THY'nin gönderdiği biletleri kontrol etmeden altına imza attığı ve bu hatanın federasyona maliyetinin 20 bin dolar olduğu ileri sürüldü. Kafile başkanı Haldun Kozakoğlu, bu beklenmedik değişiklikten haberi olmadığını belirtti.

Danimarka coştu: 5-0

AVRUPA Şampiyonası baraj maçlarında İsrail ile eşleşen Danimarka, deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmayı 5-0 kazanarak, finalleri büyük ölçüde garantiledi. Diğer baraj maçlarında İngiltere, İskoçya'yı rakip sahada 2-0, Slovenya da kendi evinde Ukrayna'yı 2-1 yendi.

İrlandalılar uyutmadı

ÖNCEKİ gece, Milli Takımımız'ın kamp yaptığı otelin önüne gelen 15-20 kişilik İrlandalı fanatikler sabaha kadar gürültü yaparak, futbolcularımızı uyutmadılar.

Saygı duruşu

MAÇTAN önce deprem felaketinde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. A Milli Takım futbolcularının, önceki akşam gelen deprem felaketi haberi nedeniyle oldukça üzgün ve gergin oldukları gözlendi.

500 Türk

Tamamen dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmayı 500 civarında Türk de izledi. Bu arada maç öncesinde İrlanda Cumhuriyeti'nin bayan Cumhurbaşkanı McAllison, iki takım futbolcularına başarılar diledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!