Rusların yarıdan fazlası Sovyetler Birliği'nin yeniden kurulmasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Rusların yarıdan fazlası Sovyetler Birliğinin yeniden kurulmasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 14:29

Rusya’da bağımsız anket firması Levada’nın yaptığı anket Rus halkının yarıdan fazlasının Sovyetler Birliği’nin yeniden kurulmasını istediğini ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Rus halkının yüzde 58’inin yeni bir sosyalist sistem istediği anket sonucuna yansırken, yüzde 14’lük kesimin de bunun mutlaka gerçekleşeceğine inandığı ifade edildi.

Bağımsız bir anket şirketi olan Levada’nın Salı günü yayınladığı ankete göre; Rus halkının yüzde 31’lik kısmının Sovyetler Birliği’nin kurulmasına karşı çıktığı ve yüzde 10’luk bir kısmın ise görüş belirtmediği ifade edildi.

Levada’dan yapılan açıklamada, bu sonuçların 10 yıl önce yapılan benzer bir anketle hemen hemen aynı olduğu kaydedildi.

Putin’in iktidara geldiği 2000 yılında, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından pişmanlık duyanların oranı yüzde 56 iken, şimdi ise bu oranın yüzde 75 olduğu açıklandı.

Levada son anket sonucuna göre, Rus halkının yüzde 51’inin Sovyetlerin çökmesinin önlenebileceği yönünde görüş belirttiğini, yüzde 33’ünün ise bu durumun kaçınılmaz olduğunu belirttiğini ifade etti.

2000 yılındaki ankete ise, bu rakamlar sırasına göre yüzde 62 ve yüzde 26’ydı.

Levada’nın son anketini Rusya’nın 137 farklı kentinde bin 600 kişiye yönelttiği sorularla gerçekleştirdiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!