Rus turizmci çark etti

Güncelleme Tarihi:

Rus turizmci çark etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 00:18

Rus ‘İzvestiya’ gazetesinde yayınlanan açıklamasında “Türkiye’ye charter uçuşlarının bu yıl hiç açılmayacağını” anlatan Rusya Tur Operatörleri Birliği Yürütme Müdürü Maya Lomidze, birkaç saat sonra çark etti. Lomidze, “Sözlerim çarpıtıldı. Ağustosa kadar başlayabilir” dedi.

Haberin Devamı

RUSYA ile normalleşme sürecinin ardından Türk ve Rus heyetlerinin 14 Temmuz’da Moskova’da toplantı yaptıklarını anlatan Rusya Tur Operatörleri Birliği Yürütme Müdürü Maya Lomidze, dün iki farklı görüş dile getirdi. Toplantının detaylarını önce Rusya’da yayınlanan İzvestiya gazetesine anlatan Maya Lomidze, “Bu toplantıdan çıkan sonuca göre 2016 yılında Türkiye’ye turist taşıyacak charter seferlerinin başlaması zor görünüyor. Hatta 2017 için de umutlar azaldı” demişti. Maya Lomidze, daha sonra bu açıklamaların kendine ait olmadığını belirterek, ağustos ortalarında charter seferlerine başlanabileceğini söyledi.

Maya Lomidze, Rusya hükümetinin resmi yayın organı Rosiyskaya gazetesine şöyle konuştu: “14 Temmuz’da Moskova’da Rus ve Türk heyetleri turizmde güvenlik teminatını ele aldı. Ancak bu görüşmelerde ‘Türkiye’ye yapılacak charter uçuşların 2016’da açılmayacağını’ ben söylemedim. Sadece Rusya açısından güvenliğin ön planda bulunduğunu ve başarısız darbe girişimi ardından bu konunun daha da güncel hâl aldığını vurguladım. Dolayısıyla Türkiye’de yeni bir kargaşa çıkmadığı taktirde ağustos ortalarına doğru hem tarifeli, hem de charter seferlerle turist taşınması mümkün olabilir.”

EK ÖNLEM TALEBİ
GEÇEN yıl 3.5 milyon Rus turistin ağırlandığı Antalya’ya charter uçuşların başlatılması süreci güvenlik sorunları nedeniyle uzadı. Rus hükümeti, vatandaşları için Antalya Havalimanı’nda, mevcut güvenlik uygulamalarının yanı sıra, Rusya’ya yönelik charter uçakları için uçak kapısında yolcuların ve valizlerinin aranması gibi ek önlemler talep etti. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nden ek güvenlik uygulamalarının yerine getirilmesini istedi. Ancak bu taleplere Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz itiraz etti. Anlaşmazlık üzerine Vali Yardımcısı Yavuz, görevinden ayrıldı. Rusya’nın ek güvenlik taleplerinin uygulanmasına yönelik inceleme amacıyla dün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve ilgili birimlerden uzman bir ekip Antalya’ya geldi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!