Rus turistten iyi haber

Güncelleme Tarihi:

Rus turistten iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 13:20

Rus Vedomosti gazetesi, Antalya Uluslararası Havalimanı'nın verilerine göre 2017 yılının ilk yarısında sadece Antalya’ya 1.3 milyon Rus turistin geldiğini yazdı.

Haberin Devamı

İstatistiklere yer verilen haberde, son 6 ayda Antalya bölgesindeki tatil yerlerine gelen 3.4 milyon turistin yüzde 38’ini Rus turistlerin oluşturduğu, Alman turistlerin yüzde 17 ile ikinci, Ukraynalıların ise yüzde 8 ile üçüncü sıraya yerleştiği belirtildi.

Bu sayının, 2015’in aynı dönemdeki karşılığından yüzde 22.6 daha fazla olduğu ancak 2014’teki sayının yüzde 10.7 gerisinde kaldığı belirlendi.

Onlinetours kurucularından Konstantin Pobedkin bu sayının yılın sonuna kadar 3-3.5 milyona ulaşacağını ileri sürdü. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) de daha önce, 2017’de Türkiye’ye 2.3-2.5 milyon Rus turist geleceğini öngörmüştü.

Antalya’nın Türkiye’ye gelen Ruslar için büyük rahatlık sağladığını söyleyen Pobedkin, turistlerin buradan Akdeniz’deki Kemer, Belek, Side, Antalya ve Alanya gibi gözde tatil beldelerine yöneldiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

'KASIMA KADAR KALIRLAR'

Pobedkin, Mısır destinasyonu açılmadıkça bu yılın sonuna kadar Türkiye’nin lider konumunda kalmaya devam edeceğini ifade etti.
Öte yandan Tez Tour temsilcisi Larisa Ahanova, hem yaz sezonunun daha uzun sürmesinden, hem de gelişmiş bir otel ağına ve turistik altyapıya sahip olmasından ötürü, Rus turistlerin Akdeniz'i Ege'ye tercih ettiklerini aktardı.

Ahanova, kasım ayının başlangıcına kadar, Türkiye’nin, Rus turistlerin ilk adresi olarak kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Sputnik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!