Rusya'dan çok önemli 'turist' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan çok önemli turist açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 10:23

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce, Ankara’dan Moskova’ya giden 4 kişilik bakanlık heyetiyle, Rus yetkililer arasında yapılan charter seferlerini yeniden başlatma görüşmeleri ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, 'toplu Rus turist beklentisi'nin zaten başka bir bahara bıraktığı anlaşıldı. 

Haberin Devamı

İzvestiya gazetesine, 14 Temmuzda Türk ve Rus heyetler arasında 6 saat devam eden turizme güvenlik güvenceleri görüşmelerinin içediğini anlatan Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, “Moskova’da resmi heyetler arasında altı saati aşkın devam eden görüşmeler 2016 yılında Türkiye’ye toplu turist taşıyacak charter seferlerinin başlatılamyacağını ve hatta bir sonraki 2017 yılının da soru işareti kaldığını göstermişti.

Bu görüşmelerde havalimanları güvenliğinden otellere transferlere kadar... Türkiye’nin hangi bölgelerinin güvenli olduğundan gezi turlarına kadar, Rus tarafı ince eleyen ve sık dokuyan taraf olmuştu. Moskova’daki görüşmelerde güvenlik teminatı konusununu bir günlük iş olmadığını altı çizilerek, şimdilik ancak ortak çalışma gurubu kurulması kararlaştırılmıştır. Dolayısıyla Türkiye’deki son gelişmeler ışığında da biz Rusya Tur Operatörleri Birliği olarak 2016 yılından umudumuzu kestik. Hatta 2017 sezonu bile şu anda soru işaretleri altında” açıklamasını yaptı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!