Rus Ordu Korosu’ndan KKTC’de konser

Güncelleme Tarihi:

Rus Ordu Korosu’ndan KKTC’de konser
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 19:56

SOVYETLER Birliği döneminde Kızılordu Orkestrası adı altında tüm dünyada ünlenen Rus Ordu Korosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kentindeki Elexus Hotel’in yaz sezonu açılışında muhteşem bir müzik gösterisi sundu.

Haberin Devamı

Kıbrıslı Türklerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Rus Ordu Korosu ve ardından sahne alan Gülben Ergen seçkin konuklara eğlenceli saatler yaşattı. Açılışa katılan Rus yetkililer, Türkiye ve Rusya arasında dostluk mesajları verdi. Performans, koronun KKTC’deki ilk konseri oldu.

KALİNKA’YA AYAKTA ALKIŞ

AtlasGlobal ve Elexus Hotel Yönetimi Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un özel davetiyle KKTC’ye gelen 50 kişilik koro, başta Kalinka olmak üzere dünyaca bilinen Rus şarkılarını seslendirdi. Yaklaşık 2 saatlik özel gösterinin ardından Rus Ordu Koro’su onuruna bir konuşma yapan Murat Ersoy, koronun bir Türk oteline konser vermek amacıyla gelmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti ve “Yıllardır Türkler ve Ruslar birçok konuda işbirliği ve ortaklık yapmış, iki ülke arasında her yıl katlanarak artan bir ticaret hacmi oluşmuştur. Rus Ordu Korosu’nun KKTC’ye konser için gelmesi aslında Rusların da bu ilişkilere verdiği önemi bir kez daha göstermiştir. Nitekim bir hafta önce Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in Atina’dan yaptığı ‘Türkiye’deki ilişkilerimizi iyileştirmeye devam etmeliyiz’ yönündeki açıklamasını da pekiştirmesi açısından bu ziyaret büyük önem taşımaktadır” dedi.

Haberin Devamı

MOSKOVA ENGELLEMEDİ

Koronun KKTC’ye gelmesine öncülük eden Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi’nin Türk asıllı Başkan Yardımcısı Talat Enver Çetin, Atlasglobal ve Murat Ersoy’un Rusya’ya uçuşlarla ilgili taleplerini ve Türk Rus ilişkilerini iyileştirmek yolunda tüm girişimlerini desteklediğini söyledi. Çetin, “Rusya hükümeti, konser için Rus Ordu korosunun KKTC’ye gitmesini engellemedi. Bu da gösteriyor ki, Rusya Türkiye ile ilişkilerini bozma taraftarı değil. Rusya yaşanmış olan malum olumsuzluğun bir an önce giderilmesi yönünde her şeyi yapıyor” dedi.

‘KADERİMİZ ORTAK’

Konser vesilesi ile KKTC’de bulunan Rusya Federasyonu Milli Güvenlik Akademisi Uluslararası Hukuk Dairesi Başkanı Albay Sergey Yaşenko ise, Ruslar ve Türklerin tarihte hep aynı coğrafyada ortak kaderler yaşadığını vurguladı ve “Bu nedenle Rus-Türk ilişkisinin bozulması iki milletin de zararınadır. Bu ilişkinin bozulması ancak Batılılara yarar. O yüzden Rusya ve Türkiye başkalarının ilişkiyi bozmasına izin vermemelidir” diye konuştu. Koronun ardından sahneyi alan ünlü Sanatçı Gülben Ergen de sevilen şarkılarıyla konukları coşturdu. Rus Ordu Korosu da Gülben Ergen’i beğeniyle izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!