Rus okulunda 'Dali Festivali'

Güncelleme Tarihi:

Rus okulunda Dali Festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 11:58

Rus okulunda 'Dali Festivali'

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ÖZEL Moskova Milletlerarası Okulu'nda 'Dali Resim Festivali' düzenlendi.

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) açılan resim sergisine 37 öğrenci 50 tuvalle katkıda bulundu. Sergide, öğrencilerin fotoğraf üzerinde resim çalışmaları da yer aldı. Serginin açılış kurdelesini, tüm öğrenciler adına okulun resim öğretmeni Oxana Tselyiko bir öğrenciyle kesti.

Törene, Özel Moskova Milletlerarası Okulu'nun yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri, Rus Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokino, başkan yardımcısı Emel Çakmak katıldı.

Festivalin küratörü ve resim öğretmeni Oxana Tselyiko, öğrencilerinin resim yeteneklerinden övgüyle bahsetti, 'Dali Resim Festivali'ne katkıda bulunan, eserleri sergilenen öğrencilere teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Oxana Tselyiko, okulda bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri resim festivalinde her yıl dünyaca ünlü bir ressamın adını yaşattıklarını, eserlerini örnek alıp üzerinde akrilik boya çalışması yaptıklarını belirtti.

Oxana Tselyiko, "Bu yıl da ressam Salvador Dali'yi öğrencilerimize tanıttık, onun adına resim festivalini düzenledik. Öğrencilerimize, sürrealist (gerçek üstü) bir ressam olan Dali'nin tekniklerini öğrettik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!