Rus öğrenci Türkiye’yi temsil etti

Güncelleme Tarihi:

Rus öğrenci Türkiye’yi temsil etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 12:35

İZMİR’deki Yaşar Üniversitesi’nin Müzik Bölümü keman performansı 2’inci sınıf öğrencisi Peter Mekaev (23), İtalya’nın Fasano şehrinde düzenlenen Uluslararası Don Matteo Colucci Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederek birincilik ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Ortaokul ile lise eğitimini Bursa ve İzmir’deki okullarda tamamlayan ve ilk kez 6 yaşında keman çalmaya başlayan Peter Makaev, iki yıl önce çocukluk hayalini gerçekleştirerek üniversitede müzik bölümünü kazandı.

Rus öğrenci Türkiye’yi temsil etti

Burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde gösterdiği başarıların yanı sıra Mimar Sinan Rotary Kulübü Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması’nda 2012 yılı 4’üncülük ve 2014 yılı 3’üncülük ödüllerinin de sahibi olan Peter, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Uluslararası Don Matteo Colucci Yarışması’nda birincilik ödünülü kazandı. Kendi kategorisinde 13 yarışmacıyı geride bıraktığı yarışmaya Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Sak Brody eğitmenliğinde hazırlanan genç yetenek, mezuniyet sonrası dünyayı gezerek konserler veren bir keman solisti olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Moskova’da doğan, ancak 10 yıldır Türkiye’de yaşayan Peter Mekaev, yarışma ödülü olarak ilk solo konserini Arnavutluk’un başkenti Tiran’da verecek.

Rus öğrenci Türkiye’yi temsil etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!