Rus işadamından Koton’a milyar dolarlık davet

Güncelleme Tarihi:

Rus işadamından Koton’a milyar dolarlık davet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

IFW’nin kapanış defilesinde Koton’un 1970’lerden esinlenilen 70 parçadan oluşan Party Wear koleksiyonu sergilendi.

Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz, Koton ve Elle dergisinin Discorium’da ortaklaşa düzenlediği IFW kapanış partisinde Rus bir işadamıyla tanıştığını belirterek, “Zara, Berska gibi markaları bünyesinde bulunduran İspanyol Inditex’in Rusya master franchise’ı imiş. Bana ‘Rusya’da milyar dolarlık iş yaparız’ dedi. En kısa zamanda görüşeceğiz” dedi.
İtalyan’ı değil Türk’ü seçti
Yılmaz Yılmaz, 2013 sonuna kadar Koton’u giyimden aksesuvara her şey satan bir marka haline getirmek istediklerini hatırlatarak şu bilgileri verdi: “Piyasada parti giysisi az. Abiye var ama gece dışarı çıkarken, kent yaşantısına uygun parti koleksiyonunda eksiklik var. Var olanlar da pahalı. Burada bir fırsat var. 2010 başından beri çalışıyoruz. Önce İtalyan bir tasarımcıyla başladık ama bizim Koton giyim tarzını, ruhunu tam yansıtmayacağını görünce devreye kendi tasarımcılarımız girdi.”
70’lerin ışıltısını getirdi
Koton Eş Başkanı Gülden Yılmaz ise koleksiyonun 70’lerin sonundan, 80’li yılların ortasına kadar, moda dünyasının kalbinin attığı Studio 54’dan ilham aldığını söyledi. Gülden Yılmaz, “Andy Warhol, Diana Ross ve Yves Saint Laurent gibi isimlerin pistten inmediği, Bianca Jagger’in beyaz at üzerinde girdiği unutulmaz mekanın koleksiyona yansımaları var. Lureksli trikolar, maksi payetler, deve kuşu tüyleri, akışkan saten, sifon gibi dokular ve bu yumuşak dokuları zenginleştiren deri ve kürkler... 70 ve 80’erin bütün ışıltısı var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!