Rus Gazprom, Türk Akımı ile ilgili 'tarih' verdi

Güncelleme Tarihi:

Rus Gazprom, Türk Akımı ile ilgili tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 14:55

Gazprom CEO'su Aleksey Miller, "Artık Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz" dedi.  

Haberin Devamı

Türk Akımı ve Poseidon boru hattı projelerinde kaydedilen ilerlemeye istinaden, Gazprom CEO'su Aleksey Miller iki projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Miller, Türk Akımı ve Poseidon projelerine ilişkin,"Artık Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz.

Türk Akımı'nın her iki hattı, hem ilki hem de ikincisi, 2019 yılı sonuna dek hizmete girmiş olacak.  Şimdi yüklenicilerin ön yeterliği aşamasına gelindi. En ehil yüklenicilerle çalışacağız" ifadesini kullandı. 

"Poseidon (Türk Akımı'nı) Avrupa'ya bağlayacak seçeneklerden biri. Değerlendirilen diğer seçenekler olsa da, şu anda öncelikli olan seçenek bu" diyen Miller şöyle devam etti:  "Edison ve DEPA ile sağlanan anlaşma çerçevesinde AB topraklarına giriş noktaları konusundaki ön fizibilite çalışmasını tamamlamak üzereyiz. Aralık ayı ortasında 2016 sonuçlarını ortaya koyacak bir toplantı planlanıyor.

Haberin Devamı

Burada çalışmalara nasıl devam edeceğimizi karara bağlayacağız. Türkiye üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırına yönelik doğalgaz tedarikini ve AB içerisinde İtalya'nın güneyine yönelik yeni taşıma kapasitelerinin oluşturulması konularını görüşeceğiz.  5 Aralık Pazartesi güni İtalyan şirketi Eni ile bir toplantı yaptık. Muhataplarımız Karadeniz üzerinden doğalgaz tedariki için yeni taşıma koridorları konusunda (Gazprom ile) işbirliğine ilgi duyduklarını ifade ettiler.  İtalyan muhataplarımızdan şirket düzeyinde ilgi olduğunu görüyoruz. İtalyan tarafı, Rus doğalgazı teslim noktasını İtalya'nın güneyine taşımak istiyor."   Gazprom, Rus doğalgazının Güneydoğu Avrupa'ya ulaştırılmasını hedefleyen Poseidon boru hattına ilişkin olarak Edison ve DEPA ile 24 Şubat 2016 tarihinde bir mutabakat zaptı imzalamıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!