Rus Büyükelçi Karlov'un anısına kardeş kent çalışması

Güncelleme Tarihi:

Rus Büyükelçi Karlovun anısına kardeş kent çalışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 16:50

Rus Büyükelçi Karlov'un anısına kardeş kent çalışması

Haberin Devamı

TÜRK-Rus Kadınlar Birliği'nin Moskova Türk Kadın Organizasyonu Başkan Gülşen Köse, Hatay’da yaşayan Rus kadınlar ile bir araya geldi. Gülşen Köse, 19 Aralık 2016'da Ankara'da öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un doğduğu şehir Klintsi ile Hatay’da bir ilçeyi kardeş kent yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Köse, İskenderun Yelken Kulübü'nde düzenlenen toplantıda, İskenderun’da yaşayan Rus asıllı Türkçe konuşan kadınlar ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Gülşen Köse, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un teröre kurban gittiğini hatırlatarak "Barış ve hoşgörünün hakim olduğu Hatay'da bir ilçe ile Rus Büyükelçisi Karlov’un doğduğu şehir olan Klintsi'nin kardeş şehir olmasını çok arzu ediyoruz. Hatay&da yaşayan Rus kadınların projeye destek vermesi bizi çok memnun etti" dedi. 
Eşleri Hatay'daki demir- çelik fabrikalarında çalıştığı için yaşamlarını burada sürdüren Rus kadınlar adına ise Alla Giray konuştu. Giray şu değerlendirmeyi yaptı: 
"Birbirimizi tanımak, destek çıkmak için bir aradayız. Kardeş şehir projesi teklifi geldiğinde biz çok heyecanlandık, sevindik. Çok güzel bir adım olacak. Özellikle de yaşadığımız bu bölge için de çok önemli olur diye düşünüyorum. Hatay kültürü, tarihi çok zengin olan bir yer. Karlov da Türkler ve Ruslar tarafından çok sevilen bir insandı. Kültürlü ve siyasi hayatta çok önemsenen bir insandı. Onun için böyle bir şey yaparsak bizim için gurur verici olur ve bizi çok mutlu eder."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!