Rus Bakan’a Rekabet tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Rus Bakan’a  Rekabet tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 17:47

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak’ın ‘domates’ açıklaması Antalyalı üreticileri kızdırdı. Sektör temsilcileri; 4 firmaya ihracat izni verilmesinin rekabet krizi yaratacağını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK domatesinin Rusya pazarına yılda 50 bin ton kapasiteyle döneceğini açıklayarak, “4 firmaya ihracat izni verilecek” diyen Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Antalyalı üreticileri kızdırdı.

‘BİZİMLE ALAY EDİYORLAR’

Açıklanan kararın rekabete uygun olmadığına dikkat çeken Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, “Bu işi çocuk oyuncağına çevirdiler. 4 tane firmaya izin çıksa ne olur, çıkmasa ne olur? Biz artık önümüze bakmak istiyoruz. Üretici isyanda. Ama Rusya resmen bizimle dalga geçiyor” dedi.

 ‘AÇIKLAMA YAPACAĞIZ’

Rusya’nın kararı sonrası yüzlerce telefon aldığını kaydeden Akcan, “Sadece Antalya değil, Türkiye genelindeki üreticilerin tamamıyla bu süreci değerlendiriyoruz. İhracat izni verilen firmalar domatesle ne kadar ilgili bakmak lazım. Biz genel bir toplantı ile Rus pazarındaki son gelişmeleri değerlendirip geniş kapsamlı bir açıklama yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

 ‘KENDİLERİNİ KORUYORLAR’

“Bu karar domates üreticisi için bir şey ifade etmez” diyen Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, şöyle devam etti: “Bu karar sağlıklı değil. Biz bu sürecin nasıl yürütülmesi gerektiğini defalarca söyledik. Rusya kendi üreticisini korumak adına bir takım kararlar alıyor. Ancak bu kararların Türk üreticisine herhangi bir faydası yok. Zaten 50 bin tonluk ihracat rakamı da yeterli değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!