Ruj için bir kötü haber daha

Güncelleme Tarihi:

Ruj için bir kötü haber daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

THY hosteslerine platin sarısı, kızıl saç ve kırmızı ruj yasağı tartışılırken yurtdışında yapılan bir araştırma rujlardaki tehlikeye dikkat çekiyor. Araştırmaya göre rujlarda metal seviyesi insan sağlığına zararlı derecede yüksek.

Haberin Devamı

Önceki araştırmalar bu konuda bazı endişeleri yükseltirken, son yapılan araştırma çok popüler markaların rujlarında da ağır metallere rastlandı. Rujlarda pillerde kullanılan ve kanserojen, ağır toksik bir madde olan kadmiyum, krom, alüminyum ve diğer metallere rastlandı.

 

TEHLİKELİ BOYUTTA

California'daki ünlü Berkeley Üniversitesi'nden, araştırmayı yürüten ekibin başındaki Profesör Katharine Hammond "Rujlarda 9 farklı ağır metalin olup olmadığını inceledik ve hemen hepsinde bu maddelerin olduğunu tespit ettik. Ancak bu ağır metallerin düzeyinin olması gerekenden çok daha yüksek oranda olduğunu belirledik." dedi.

 

Araştırmacılar sekiz farklı ruj ve 24 farklı dudak parlatıcısını inceledi. Hammond: Kadmiyum, krom, alüminyum ve manganez metalleri bizi gerçekten endişelendirecek boyuttaydı. Örneğin fazla kadmiyum ciddi böbrek problemlerine neden olabilir." dedi. Uzmanlar bu sonuçların kadınları paniğe sürüklememesini ancak araştırmaların derinleştirilmesi gerektiğini, bunun sadece bir ön araştırma olduğunu  belirtiyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!