Ruhsal tatil önerileri

Ben sizi tatile göndermeye kararlıyım, ama mutlaka içinden spiritüalizm geçen bir tatile! Bu haftaki önerilerime bir göz atın bakalım...

İki haftadır yaz tatili planlarınız için hem ruhunuzu hem bedeninizi dinlendirebileceğiniz farklı mekanlar öneriyorum. Bu yazılarımdan sonra kendilerini size duyurmamı isteyen birkaç merkez yetkilisi daha aradı. Bunlardan birisi de Engin Koç’tu. Biz onu manken olarak tanıyoruz.

Engin Koç, "İnsan ruhuna yatırım yapmalı" diyordu. Ben de kendisine ne yaptığını sordum. Merkez Bilgi Alanı Vakfı ile çalıştığını söyledi. Bu vakfın da Reiki Huzur Vadisi adında bir kampı var. Burası, Antalya ile Isparta illeri arasında, Toroslar’ın sırtında, çam ormanlarının ortasında, Karacaören-1 baraj gölü kenarında yer alıyor.

İnternet sitelerinde "Kendi tarlamızdan sebze, bahçemizden meyve, ağacımızdan zeytin, tavuğumuzdan yumurta, ineğimizden süt alıyoruz. Yediğimiz besini, içtiğimiz suyu, teneffüs ettiğimiz havayı, bastığımız toprağı, baktığımız gökyüzünü fark edeceğiz. Yani kendimizi tanıyacak, kendimizi bileceğiz. İşte böyle bir doğal ortamda yapacağımız fiziksel ve içsel arınma terapileri, meditasyonlar, yoga, tai-chi faaliyetleri, çevre gezileri, kanyon / yayla turları ve muhtelif sanatsal etkinlikler günümüzü dolduracak, öğrenirken eğlenecek, dinlenirken arınacağız. 3 günlük, 7 günlük, 15 günlük ve aylık özel Reiki / Quan Yin / Tao’cu yoga, terapi, kurs, seminer, sohbet ve muhtelif meditasyon teknikleri öğretim programlarımızla hem dinleneceğiz, hem eğleneceğiz, hem de arınıp gelişeceğiz" diyorlar.

İlginizi çektiyse bir göz atın: www.mbavakfi.org.tr Tel: (0246) 358 63 22

4 Doğada yoga

Hariom Yoga Merkezi’nin sahibi Bora Ercan da beni arayanlar arasında. (Hani Muson Şarkıları adlı güzel kitabın yazarı!) Onlar da günübirlik doğada yoga turları yapıyorlarmış. "Doğada yoga ile yaz boyunca belirli periyodlarla dağlara, kırlara, bayırlara gidip şehrin üzerimizdeki olumsuz birikintilerini atacağız" diyor. Bu pazar Cavidan Hanım Çiftliği’ndelermiş. www.cavidanhanimciftliği.com adresinden nasıl bir yer olduğuna göz atın, değişik bir pazar günü geçirin. Ayrıca geniş bilgi için www.yogahariom.com adresine de tıklayın.



4 Yoga gezisi

7-8 Temmuz’da ise Maçka’daki Keyf-i Derya’nın bir organizasyonu var. Abantbey Yaylası’ndaki PetroClub’da, yoga hocası Prof. Dr. Akif Manaf eşliğinde yoga yapılacak, Bolulu aşçıların ekolojik ürünlerle hazırladığı yöresel yemekler yenecek.

Bilgi için: (0 212) 327 30 61



4 Yoga tatili

Atilla Güllü, 4-8 Temmuz’da tatile çağırıyor: "Yoga tatillerinde dördüncü yılımıza giriyoruz. Açık havada ağaçların serin gölgesinde, kulaklarımızda kuş cıvıltıları ve rüzgarın bedenimizi okşamasıyla yoga yapmanın zevkini yine dostlarla paylaşmak istiyoruz. Sezonu Bodrum Mazı’yla açıyor, İnceyalı Taş Tesisleri’ne gidiyoruz (http://www.mugla-turizm.gov.tr/tr/04500.asp). Gelenler bilir. Bol deniz var: Yemek masanızla denizin arası birkaç adım. Herkesi bekliyoruz.

Bilgi için: Attila Güllü (0 536) 5440054 Gülsüm Baydar (0 533) 7617992
Yazarın Tüm Yazıları